El model de seguretat dels Mossos passa a ser un dels punts més importants a tractar a la taula de negociació per formar Govern

Arran de les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel, el conseller d’interior, Miquel Sàmper, ha demanat al Parlament de Catalunya, que es realitzi una revisió “urgent” del model d’ordre públic actual. El conseller declara no es pot permetre que al segle XXI algú acabo perdent un ull en una manifestació.

-Publicitat-

Junts considera que els “errors” comesos per “alguns agents de la Brigada Mòbil” dels Mossos durant aquestes manifestacions, no poden quedar “impunes”, després d’una reunió amb la CUP, ha considerat l’opció “d’un nou model d’ordre públic”.

La formació anticapitalista ha exigit el relleu del conseller d’interior Sàmper, denuncien “càrregues injustificades, cops de porra per sobre de la cintura, cops de puny a la cara, cops de porra a la cara, furgonetes envestint manifestants, furgonetes circulen a gran velocitat entre manifestants i bales de FOAM a la cara i el cos”, i recorden la pèrdua de l’ull de la manifestant a Barcelona per una bala de FOAM.

Per la part d’En Comú Podem, es demana revisar els protocols d’actuació de les unitats antiavalots dels Mossos, i la prohibició de les ales de FOAM.

Per la part d’ERC, Aragonès ha declarat que vol un nou model policial a Catalunya “basat en la confiança entre els cossos de seguretat i la ciutadania”, aragonès ha deixat la demanda de la dimissió del conseller per al futur executiu.

Últimes notícies

Arriba el primer concert sense distància de seguretat de la mà de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

El primer concert des de l'inici de la pandèmia a Catalunya arribarà el 27 de març al Palau Sant Jordi amb el grup Love of Lesbian, els quals actuaran davant de 5.000 espectadors sense distància de seguretat.

La Fiscalia demana la repetició del judici a Cifuentes arran del cas Màster

La fiscal Pilar Santos Echevarría, ha comunicat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, on explica que les proves presents a...

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d’espanyols

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d'espanyols. Aquesta setmana s'han conegut

Notícies Relacionades