El model de seguretat dels Mossos passa a ser un dels punts més importants a tractar a la taula de negociació per formar Govern

Arran de les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel, el conseller d’interior, Miquel Sàmper, ha demanat al Parlament de Catalunya, que es realitzi una revisió “urgent” del model d’ordre públic actual. El conseller declara no es pot permetre que al segle XXI algú acabo perdent un ull en una manifestació.

-Publicitat-

Junts considera que els “errors” comesos per “alguns agents de la Brigada Mòbil” dels Mossos durant aquestes manifestacions, no poden quedar “impunes”, després d’una reunió amb la CUP, ha considerat l’opció “d’un nou model d’ordre públic”.

La formació anticapitalista ha exigit el relleu del conseller d’interior Sàmper, denuncien “càrregues injustificades, cops de porra per sobre de la cintura, cops de puny a la cara, cops de porra a la cara, furgonetes envestint manifestants, furgonetes circulen a gran velocitat entre manifestants i bales de FOAM a la cara i el cos”, i recorden la pèrdua de l’ull de la manifestant a Barcelona per una bala de FOAM.

Per la part d’En Comú Podem, es demana revisar els protocols d’actuació de les unitats antiavalots dels Mossos, i la prohibició de les ales de FOAM.

Per la part d’ERC, Aragonès ha declarat que vol un nou model policial a Catalunya “basat en la confiança entre els cossos de seguretat i la ciutadania”, aragonès ha deixat la demanda de la dimissió del conseller per al futur executiu.

Últimes notícies

Notícies Relacionades