A poc a poc, i sobretot bona lletra

“Les presses mai son bones conselleres per tal de dissenyar un bon acord de legislatura, que garanteixi un govern fort, estable i de 4 anys, preparat per assumir els reptes que té el país sobre la taula.

Sóc conscient que parlar d’anar a poc a poc tenint en compte les urgències socials, econòmiques i sanitàries que té el país, podria semblar fins a cert punt frívol. Però més frívol seria, que ERC i Junts arribessin a un acord ràpid, que desencadenés en noves baralles dins de l’executiu, que no permetessin avançar, ni fer front a les urgències esmentades tot desenvolupant el pla de govern.

- Publicitat -

Malauradament, sobretot en els darrers 3 anys, les relacions entre els principals partits independentistes – ERC i JuntsXCat – s’han esquerdat, fet que ha provocat les discussions sobradament conegudes, i que no han beneficiat, ni beneficien al projecte d’independència, ni a la resolució de les enormes i delicades crisis que el nostre país i el món sencer han d’encarrilar.

És per això, que Catalunya necessita que les forces cridades a formar govern, sanin les ferides del passat i estableixin nous canals i noves relacions, a fi de reforçar l’entesa i evitar les disputes en el sí del govern. És desitjable que les negociacions per un acord de legislatura s’estenguin fins a finals d’abril i d’aquestes en sorgeixi un acord fort i de 4 anys, que no pas tenir un acord ràpid i sense segellar els principals aspectes, que provoqui una convocatòria anticipada d’eleccions.

- Publicitat-

Penso que cal un govern fort, estable i que esgoti la legislatura, per poder superar la crisi. Calen mesures clares per un pla d’urgència social, i un pla de reactivació econòmica i empresarial. És molt important no deixar ningú enrere i ajudar a tothom qui la crisi hagi deixat sense feina, o qui hagi patit severament la crisi, i alhora és igual d’important que es posi en marxa un pla de reactivació de l’economia, de les empreses, tenint en compte els fons europeus que penso que s’han de destinar a projectes enfocats a la creació d’ocupació i la reactivació del teixit productiu del nostre país representat per les PIME, que tant han patit i pateixen les conseqüències de les restriccions per la pandèmia. I més enllà de les mesures imprescindibles per superar la crisi, calen també polítiques per la sostenibilitat ambiental, per garantir l’ensenyament de qualitat, el millor sistema de salut pública, la lluita per fer efectiva la igualtat de gènere, per garantir el dret a l’habitatge, per millorar els protocols d’ordre públic al Departament d’Interior, o per garantir els drets i llibertats fonamentals al nostre país.

Cal també, un govern fort i estable, per respecte i responsabilitat amb el 52% de l’electorat català que vol la independència i per donar una resposta a aquesta nova i històrica majoria independentista al Parlament, i al carrer. És important que el nou govern estigui cohesionat per afrontar el que haurà de ser la culminació del procés d’independència, sent conscients que tenim la majoria social per fer-ho, i que la taula de diàleg amb el Gobierno no té cap tipus de recorregut ja que el PSOE nega les majories a favor de l’amnistia i el dret a l’autodeterminació, que en el sí de la societat catalana superen el 50, el 60 i el 70% de vots favorables.

- Publicitat -

És per tot això, que parlo d’anar «a poc a poc, i bona lletra», perquè com a independentista, vull un govern on hi siguin tots els partits independentistes – ERC, JuntsXCat i la CUP –, però sobretot vull que els partits independentistes no entrin en disputes que perjudiquen el procés cap a la República Catalana, cal que torni la cohesió de les jornades prèvies a l’1-O. Estic convençut que hi haurà un acord, però cal donar-li temps perquè tot plegat arribi a bon port.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs (Junts), i el candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC)

Últimes notícies

Notícies Relacionades