Així serà el nou govern després de l’acord entre ERC i Junts

El nou executiu estarà format per catorze conselleries i per primera vegada tindrà el mateix nombre d’homes que de dones

-Publicitat-

A pocs dies abans d’esgotar el termini per investir un nou president de la Generalitat, Esquerra i Junts han arribat a un acord in extremis per formar govern aquesta mateixa setmana. L’estructura la van presentar ahir el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Sánchez.

El nou executiu constarà de catorze conselleries, dividides en set carteres per cada partit. La principal novetat, més enllà que hi haurà un departament més que l’actual govern, és que, per primera vegada a la història, el govern català serà 100% paritari.

Pel que fa al repartiment, Esquerra Republicana es quedarà amb la Presidència de la Generalitat, que recaurà en Pere Aragonès, i les conselleries d’Interior; Educació; Cultura; Empresa i Treball; Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació; i Feminismes i Igualtat, departament de nova creació.

Per la seva banda, Junts per Catalunya assumirà la vicepresidència, que tot apunta que seria Elsa Artadi, qui també se n’encarregaria de la conselleria d’Economia i Hisenda. A més, també dirigiran Salut; Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana; Acció Exterior i Transparència; Recerca i Universitats; Justícia; i Drets Socials.

Després de l’anunci, ha començat el ball de noms de candidats a ocupar algunes d’aquestes conselleries. Laura Viagrà, Roger Torrent, Josep Maria Argimon, Miquel Sàmper, Jordi Puigneró, Damià Calvet i Josep Rius, entre d’altres, podrien entrar al nou govern.

Últimes notícies

Notícies Relacionades