Així t’afectarà la nova tarifa de la llum

A partir de l’1 de juny, les factures dependran de l’horari en què es facin servir els electrodomèstics

-Publicitat-

Al juny entra en vigor la nova tarifa de la llum, aprovada fa una setmana. Aquesta nova normativa obligarà els consumidors a tenir en compte l’horari d’encendre els electrodomèstics, que dependrà de forma directa a l’encariment o no de la factura.

Amb aquesta nova tarifa seguirem pagant els peatges i càrrecs de cada mes. La diferència serà que pagarem més o menys de la part variable en funció de l’hora en què consumim.

Aquesta nova normativa s’ha aprovat per conscienciar els consumidors de l’estalvi energètic i evitar el consum a hores punta. A partir d’ara, doncs, es preveu que no hi hagi consums elevats a uns mateixos horaris, sinó que el consum es reparteixi. Així ho ha explicat el cofundador de Grupo Trébol Energía.

Això sí, aquells ciutadans que ja tenien una tarifa amb discriminació horària no tindrà canvis. Aquest canvi de preu segons l’hora del dia, que era opcional, serà per a tothom a partir d’ara.

La distribució horària serà la següent:

  • Hores punta: l’horari més car. Dies laborales de 10h a 14h i de 18h a 20h.
  • Hores planes: horari barat. Dies laborables de 8h a 10h, de 14h a 18h i de 22h a 00h.
  • Hores vall: l’horari més barat. Dies laborables de 00h a 8h i caps de setmana i festius.

El portaveu de l’OCU ha denunciat que és una mesura poc justa pels consumidors que ja tenien contractada la tarifa barata de discriminació horària. La nova mesura farà que tinguin un augment anual de més de 50 euros.

Últimes notícies

Notícies Relacionades