Ajornat el comunicat del Procicat sobre les noves restriccions

Demà faran 50 dies des de que es van aplicar les restriccions després de la vacances de Nadal i de totes les modificacions fins a dia d’avui. Des del Procicat treballen per una desescalada progressiva pel que fa a algunes restriccions, però els epidemiòlegs veuen massa precipitada aquesta decisió.

-Publicitat-

La reunió, en principi prevista per demà, s’ajornarà fins el divendres i es tindrà en compte sobretot els sectors de la restauració i del comerç. Les mesures vigents sobre la mobilitat es preveuen que seguiran sense cap tipus de modificació.

El motiu es deu a l’empitjorament dels contagis en l’última setmana, i és que la variant britànica ja suposa el 40% de tots els casos detectats a Catalunya. El passat dimarts es van registrar 3.000 nous positius, però Argimon, secretari de Salut Pública, ha afirmat que la prioritat és ajudar aquells sectors més perjudicats (sector comercial no essencial, sector hoteler i l’oci nocturn).

Els epidemiòlegs opten per seguir estrictament amb les mesures establertes fins ara i s’oposen a qualsevol modificació per reduir les interaccions i contactes socials. La velocitat de propagació del virus ja supera l’Rt d’1 a la major part del territori català. A més, actualment hi ha 600 persones a les UCI en estat crític.

La consellera Vergés i Aragonès, vicepresident del govern en funcions, han alertat que s’estan fent molts esforços des de l’àmbit sanitari per treballar en la immunitat de la població.

Últimes notícies

Notícies Relacionades