Alemanya, Polònia i Suècia expulsen membres de l’Ambaixada Russa dels seus respectius països

Aquesta expulsió coordinada ha sigut una resposta a la decisió presa per la Cancelleria Russa de declarar com a “persones no grates” a tres diplomàtics d’Alemanya, Suècia i Polònia per haver participat en les protestes no autoritzades que es van organitzar a la capital russa i a San Petersburg el 23 de gener de 2021.

-Publicitat-

Suècia ha comunicat a l’ambaixador de Rússia a Estocolm que “es demana que una persona de l’Ambaixada russa abandoni Suècia”, i Alemanya ha declarat persona no grata a un treballador de l’ambaixada russa a Berlín.

A Polònia, la Cancelleria ha declarat com a persona no grata un treballador del Consolat General de Rússia Poznan, afegeix també que la decisió s’ha pres “d’acord amb el principi de reciprocitat i en coordinació amb Alemanya i Suècia”.

Per una altra banda, el Ministeri d’Exteriors de Rússia considera “infundades” i “hostils” les expulsions dels diplomàtics russos d’aquests tres països.

Cal destacar que algunes veus pertanyents a les Cancelleries d’Alemanya, Brussel·les i països de l’Est, han demanat que Josep Borrell abandoni la seva posició com a vicepresident després de sortir perdent de la seva roda de premsa a Moscou amb el ministre d’Exteriors rus Sergei Lavrov. Els crítics de Borrell l’acusen d’estar més interessat per America Llatina i de subestimar la problemàtica amb Rússia, el qualifiquen de “perillosament ingenu” en geopolítica.

Ministre d’exteriors rus, Sergei Lavrov, amb Josep Borrell /AFP

Últimes notícies

Condemnat per corrupció i tràfic d’influències l’expresident de la República Francesa Nicolas Sarkozy

Segones el tribunal, l'expresident Sarkozy hauria participat, en conjunt amb el seu advocat i amic, Thierry Herzog, en un "pacte de corrupció", on oferien...

El Ministeri de Sanitat aconsella l’ús de paracetamol per la vacuna d’AstraZeneca

El Ministeri de Sanitat ha aconsellat prendre analgèsics com el paracetamol abans o en les 24 hores posteriors de rebre la vacuna d'Oxford/AstraZeneca

El Govern i l’Ajuntament de Barcelona es reuneixen en contra de la violència

El Govern i l'Ajuntament de Barcelona s'han reunit per rebutjar i condemnar la violència de les últimes setmanes a Catalunya.

Notícies Relacionades