Alemanya, Polònia i Suècia expulsen membres de l’Ambaixada Russa dels seus respectius països

Aquesta expulsió coordinada ha sigut una resposta a la decisió presa per la Cancelleria Russa de declarar com a “persones no grates” a tres diplomàtics d’Alemanya, Suècia i Polònia per haver participat en les protestes no autoritzades que es van organitzar a la capital russa i a San Petersburg el 23 de gener de 2021.

-Publicitat-

Suècia ha comunicat a l’ambaixador de Rússia a Estocolm que “es demana que una persona de l’Ambaixada russa abandoni Suècia”, i Alemanya ha declarat persona no grata a un treballador de l’ambaixada russa a Berlín.

A Polònia, la Cancelleria ha declarat com a persona no grata un treballador del Consolat General de Rússia Poznan, afegeix també que la decisió s’ha pres “d’acord amb el principi de reciprocitat i en coordinació amb Alemanya i Suècia”.

Per una altra banda, el Ministeri d’Exteriors de Rússia considera “infundades” i “hostils” les expulsions dels diplomàtics russos d’aquests tres països.

Cal destacar que algunes veus pertanyents a les Cancelleries d’Alemanya, Brussel·les i països de l’Est, han demanat que Josep Borrell abandoni la seva posició com a vicepresident després de sortir perdent de la seva roda de premsa a Moscou amb el ministre d’Exteriors rus Sergei Lavrov. Els crítics de Borrell l’acusen d’estar més interessat per America Llatina i de subestimar la problemàtica amb Rússia, el qualifiquen de “perillosament ingenu” en geopolítica.

Ministre d’exteriors rus, Sergei Lavrov, amb Josep Borrell /AFP

Últimes notícies

Notícies Relacionades