IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

Diverses ONG internacionals demanen a Espanya que aturi la venda d’armes

29 juny 2020
18:21

Algunes de les ONG més rellevants del panorama internacional han instat a Espanya a deixar de vendre armament a països on es vulneren els drets humans. En concret, Oxfam Intermón, Amnistia Internacional, Greenpeace i també la Fundació per la Pau són les entitats que han demanat a Espanya i el seu govern que deixin d’exportar material defensa a països entre els que es troba, per exemple, Aràbia Saudita.

El negoci de venda d’armes per part d’Espanya ha estat un tema discutit en els últims anys, i es que, només entre 2018 i 2019, aquesta pràctica (només amb les ventes a Aràbia Saudita) ha generat 270 milions d’euros per l’estat espanyol, segons les dades oferides pel govern de Pedro Sánchez.

Les quatre ONG, que s’han coordinat en la campanya “Armes Sota Control”, demanen al govern que aturi immediatament les exportacions armamentístiques a països com la ja esmentada Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units i Israel.

Les entitats pacifistes han declarat que la venda d’aquestes armes suposa ser còmplice de crims de dret internacional que estan tenint lloc a Palestina, el Iemen, Síria i Líbia.

En quant a les xifres, la venda més important va ser la que es va realitzar l’any 2018 a Aràbia Saudita, on es van exportar dos avions de transport militar i munició per un valor de 190 milions d’euros.

En total, l’any 2019, Espanya va ingressar 4.042 milions d’euros per la venda d’armes, segons Europa Press.

Facebook
Google+
Twitter
Email