Ampliar la base o sobreviure


Sovint escolto per part dels polítics que hem de ser més persones, ser un 80%, ser “més forts” per assolir la independència… Tot són eufemismes per mantenir la cadira i la poltrona (que sembla que hi estan molt còmodes) per no fer res per fer efectiva la independència i la llibertat del país. Això si, mentre es barallen entre ells i pacten i es reparteixen el bacallà amb els repressors espanyols.

- Publicitat -

Diuen que hem de ser més persones i que hi ha d’haver amnistia i autodeterminació.L’amnistia l’aconseguirem quan siguem un país independent, si hem d’esperar que ens la donin ells, espereu-vos asseguts. Pel que fa a l’autodeterminació, digueu-me paranoic, però jo em pensava que ja l’havíem exercit l’1O. Ara només fa falta aplicar-ne els resultats. Em pregunto, com els polítics tenen la barra d’oblidar aquest dia i diuen alegrament i sense cap mena de vergonya que hem de ser més gent i que hem de tornar a votar. Després de tots els ferits, gent que va perdre ulls, testicles, veure com van pegar als nostres avis… aleshores, ¿ens estan dient que aquest dia no vaservir per res? La resposta és, malauradament, sí.

La independència ens l’han intentat vendre bàsicament per una qüestió econòmica.Però, inicialment la independència havia estat plantejada per totes aquelles coses que els processistes han renunciat per ampliar la base. ¿Tant de renunciar, al final que ens quedarà? Primer de tot, un dels motius de la independència era recuperar els diners del dèficit fiscal, que personalment, ho considero un saqueig amb totes les lletres. El problema és que, avui en dia, no hi ha cap polític dels tres partits anomenats independentistes que denunciï aquest espoli econòmic, cultural i sanitari. Al contrari, no fa molt, va sortir en Gabriel Rufián (ERC) al congrés dels diputats i va dir que a ell no li robava Espanya sinó que li robava en Pujol (els mateixos arguments que utilitza C’S). ERC i la CUP han criticat amb totes les seves forces elements tradicionals catalans com les Pubilles per “ser masclista” mentre al mateix temps han fet tallers per provar-se el vel islàmic (que com tothom sap això si que és feminista…) Quins hipòcrites.

- Publicitat-

També han renunciat a la llengua. Els experts asseguren que una llengua quan arriba al 30% de parlants habituals ja és llengua morta. Doncs amb el català arribem al 35%, per tant, ¿amb això tampoc pensen fer res per capgirar-ho? Si no ens han de dur a la independència, almenys que facin quelcom per salvar la llengua atès que la independència no tindria cap sentit, si no es mantingués la nostra llengua i la nostra cultura.

Estimats, la independència és una qüestió de supervivència bàsicament perquè així tindrem tots els diners que cada any Espanya ens roba (si, Espanya ens roba) i ens els podrem gestionar com vulguem nosaltres. A més, així tindrem un estat en el qual serà molt més fàcil aplicar mesures per evitar l’extinció del català i de tots els seus elements culturals. Només amb la independència podem salvar la llengua.

- Publicitat -

Per acabar, vull dir que tots els que diuen que s’ha d’ampliar la base no poden serindependentistes de cap de les maneres ja que no han fet res per salvar Catalunya de l’extinció. “Ampliar la base” vol dir cobrar un bon sou a canvi de no fer res per la independència i per la llengua (i això que tenen majoria al Parlament!).

Per concloure, que m’enrotllo massa, vull dir que els independentistes haurem de deixar votar amb el cor (pel xantatge emocional que puguin fer amb els empresonats) i votar amb el cap per assolir la llibertat de Catalunya després de tres segles d’humiliacions i captiveri.

Últimes notícies

Notícies Relacionades