IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

A D R I A   G A R C I A

L A   V E U   D E L   P O B L E

Aplaudir per incomplir.
18 maig 2020

Durant aquesta crisi del Covid-19 hem vist la part més tendra i càlida de la gent però per contra també hem vist l’esquena d’alguns, és a dir la insolidaritat, el menyspreu i la subestimació.

Personalment estic molt a favor d’aplaudir a tots aquells que des del minut 0 que va començar la pandèmia, i que es va decretar un estat d’alarma des de Madrid i que el Govern Català va complir, ja sigui personal sanitari, transportistes, personal de neteja, personal de supermercats, autònoms, etc., tot i que, essent conscient de les ganes de socialitzar que hem tingut tots durant aquests 50 dies i escaig de confinament estricte, m’esperava una resposta més conscient de la població.

Si sortim a aplaudir a les 20:00 h per agrair a tots els treballadors i oficis esmentats anteriorment, crec que els hi hauríem d’agrair també essent cautelosos i conscients a l’hora de sortir al carrer i quedar amb amics per fer esport o activitats vàries.

Com a societat catalana i madura que som, crec en la meva humil opinió, que hem de donar exemple a la resta d’Europa i també satisfer l’esforç del nostre personal sanitari (punter Europeu i mundial en molts àmbits i aspectes) de mantenir unes normes higièniques i de prevenció del virus adequades.

Puc dir que, tot i havent-hi alguna excepció, el Govern de Catalunya ha estat a l’alçada de les circumstàncies tot i que considero que en alguns moments hauria d’haver desobeït la gestió imperialista i centralista que durant tota l’epidèmia s’ha fet des de la capital del Regne Espanyol.

No desobeir perquè sí, que també ho trobo correcte i que s’hauria d’haver fet des de l’1 d’octubre de 2017, sinó per proposar les mesures, restriccions i noves normes que el Govern de Catalunya, altament capacitat, hagués hagut de fer per millorar la seguretat pública i sanitària del poble català.

No pretenc fer llenya de l’arbre caigut, sinó només dir la meva, tenint en compte un possible rebrot i consegüentment una segona onada de contagis que tant de bo no es produeixi però que tots hem d’estar preparats per afrontar-lo.

No contribuïm a un segon rebrot, ni una segona onada, siguem conscients i obeïm les recomanacions i precaucions que el personal sanitari de Catalunya ens dona. Aplaudim per obeir-los a ells i no a Madrid.

No dubto que en una República Catalana la gestió del Covid-19 hagués estat més exitosa i digna d’un país europeu.

Conscient del gran poble que som, aconseguirem frenar aquest virus.

Salut i República!

Facebook
Google+
Twitter
Email

4 comentaris a “Aplaudir per incomplir.”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *