Aquesta és la reacció del Tribunal Suprem als possibles indults als presos independentistes

Els magistrats de l’alt tribunal s’oposen unànimement a la possibilitat de concedir l’indult als dotze condemnats

-Publicitat-

El Tribunal Suprem espanyol ha publicat aquest dimecres el seu informe sobre els possibles indults als presos polítics independentistes. El document, elaborat pel jutge Manuel Marchena, confirma l’oposició per unanimitat dels magistrats a la mesura de gràcia, explicant que no hi ha desproporció de les penes per sedició, desobediència i malversació.

En aquest informe, el Suprem argumenta que les raons al·legades per justificar els indults perden força “quan presenten com a presos polítics als qui han sigut autors d’una mobilització encaminada a subvertir unilateralment l’ordre constitucional”. A més, afegeixen que hi ha un elevat risc de reincidència, ja que no hi ha “la més mínima prova o el més dèbil indici de penediment”. Per reforçar aquest argument, l’informe remet a les paraules del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en la seva última intervenció en el judici, on va exclamar el ja famós “ho tornarem a fer!”.

Per a la redacció d’aquest informe, el Tribunal Suprem s’ha basat en els informes previs de la Fiscalia, de l’Advocacia de l’Estat i dels diversos centres penitenciaris on els presos compleixen condemna. La Fiscalia segueix la mateixa línia que el Suprem; l’Advocacia no s’hi ha volgut pronunciar; i les presons han elaborat informes favorables sobre l’evolució dels dotze polítics.

Així doncs, el govern espanyol és qui hi té l’última paraula en aquesta decisió i, per les últimes declaracions de Pedro Sánchez, sembla que tenen la idea de concedir-los.

Últimes notícies

Notícies Relacionades