Aragonès pressiona a Pedro Sánchez amb un nou referèndum d’autodeterminació

L’encara candidat a la presidència aposta per resoldre el conflicte català seguint la via escocesa

-Publicitat-

L’acord entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya per formar un nou govern independentista ha portat a Pere Aragonès a presentar-se a la investidura aquest dijous, cinc dies abans que caduqués el termini. En el seu discurs, el republicà ha plantejat el seu pla de govern que pivotarà sobre una “sacsejada” social, grans pactes nacionals sobre diferents àmbits i un nou embat amb l’Estat per assolir la independència.

Aragonès ha pres d’exemple el procés independentista escocès per aconseguir un referèndum d’autodeterminació pactat amb Espanya en aquesta mateixa legislatura, així com l’amnistia dels presos polítics i el retorn dels exiliats. A més, ha assegurat la creació d’un nou Acord Nacional per a l’Autodeterminació i l’Amnistia, per fer un front comú del 52% de vots independentistes i tots aquells actors que aposten per una resolució pactada del conflicte.

Tant Junts com la CUP han acceptat seguir aquesta línia i mantenir la taula de diàleg oberta com a màxim fins a 2023, tot i que demanen una bona coordinació entre tots els partits per decidir plegats cada passa del Procés.

Últimes notícies

Notícies Relacionades