Bales de foam vs pilotes de goma

El 2011 es va aprovar l’ús de projectils de foam o també conegudes bales d’escuma. Aquests artificis de quatre centímetres de diàmetre, 220 grams, de velocitats superiors als 300km/h i fets d’un material viscós similar a l’escuma, son mes tous i menys lesius que les pilotes de goma. A més, no reboten quan contacten amb el terra.

-Publicitat-

Els Mossos d’Esquadra utilitzen aquests projectils amb fusells de mira telescòpica per precisar els seus objectius. Les bales de foam tenen millor capacitat d’absorció que les de goma, fet que redueix en gran mesura els danys d’impacte, tot i que son armes igualment perilloses i nocives pels òrgans vitals.

Les pilotes de goma, fetes de cautxú massís i de cinc centímetres de diàmetre, surten disparades a qualsevol direcció en ser rebotades en diversos objectes o persones. D’aquesta manera la policia aconsegueix dissuadir als manifestants, ja que la trajectòria d’aquestes pilotes és incalculable i impredictible. L’impacte pot provocar lesions extremadament greus, així com seqüeles irreparables, i fins i tot letals.

Els Mossos fa exactament 10 anys van començar a utilitzar els projectils de foam per aconseguir intervencions més segures i evitar en el màxim possible l’ús d’aquestes pilotes. El seu ús està prohibit en grans països com Itàlia, Noruega i Grècia. A Catalunya ho està des del 2014, però durant les protestes del procés la Policia Nacional les va seguir utilitzant fins a dia d’avui.

Arran dels aldarulls dels passats dies en suport a Pabo Hasél en els carrers de Barcelona, en els quals una noia ha perdut un ull a causa de l’impacte d’una bala de foam, s’estan replantejant la introducció de noves mesures de contenció. Els Mossos han obert expedient per clarificar els successos sobre la noia que va resultar greument ferida.

Últimes notícies

Arriba el primer concert sense distància de seguretat de la mà de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

El primer concert des de l'inici de la pandèmia a Catalunya arribarà el 27 de març al Palau Sant Jordi amb el grup Love of Lesbian, els quals actuaran davant de 5.000 espectadors sense distància de seguretat.

La Fiscalia demana la repetició del judici a Cifuentes arran del cas Màster

La fiscal Pilar Santos Echevarría, ha comunicat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, on explica que les proves presents a...

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d’espanyols

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d'espanyols. Aquesta setmana s'han conegut

Notícies Relacionades