Catalunya en portada al “The New York Times”

El poble català Gósol va ser portada ahir de la versió internacional del diari “The New York Times”. El diari ha posat com a exemple el poble de la repoblació en pandèmia, l’èxode rural que s’hi ha produït a causa de la Covid-19

Fotografia del poble de Gósol, situat al Berguedà, al costat del Pedraforca./ AGUSTI CARBONELL
-Publicitat-

Nicholas Casey, periodista del diari estatunidenc, ha explicat que moltes famílies han decidit empadronar-se al poble per allunyar-se de les aglomeracions. Això ha evitat el declivi demogràfic i ha salvat l’escola municipal d’un possible tancament.

Ja fa uns anys que els més joves es veuen obligats a emigrar a les grans ciutats com Barcelona o Madrid per tenir possibilitats laborals i per estudis. D’aquesta forma, el 30% del territori espanyol concentra el 90% de la població total. Així ho explica l’informe sobre el despoblament, la baixa densitat i la bretxa rural publicat per Luis Camarero.

Tal com explica l’informe, Espanya no s’està quedant buida, sinó que “s’està urbanitzant i situant-se al litoral”. Els territoris més d’interior són cada vegada menys zones destí, convertint-se en zones de pas. A continuació es pot observar una gràfica d’Statista sobre la concentració demogràfica per comunitats. Les dades són de l’Institut Nacional d’Espanya de l’any 2020.

Estadística: Población de España en 2020, por comunidad autónoma | Statista
Encuentre más estadísticas en Statista

Últimes notícies

Notícies Relacionades