Fi del confinament comarcal a Catalunya a partir de dilluns

El moviment comarcal i la reobertura de restaurants a centres comercials són dues de les novetats de les restriccions a partir de dilluns.

-Publicitat-

Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública de la Generalitat, va explicar ahir que l’evolució de les dades és força positiva. És per aquest motiu que es retirarà el confinament comarcal. Així i tot, encara hi ha uns 500 pacients ingressats a l’uci.

Una altra novetat, a banda del moviment lliure entre comarques, és la reobertura de restaurants a centres comercials. L’horari serà el mateix que la resta, permès fins les 17h.

En principi no s’esperen altres canvis importants en altres sectors, i d’aquesta forma la restauració mantindrà els horaris establerts fins ara i l’esport i l’oci mantenen les seves restriccions. A més, l’horari de toc de queda es manté de deu de la nit a sis del matí.

Les entrades i sortides del territori català encara estan restringides si no és per un motiu justificat. L’únic lloc permès per viatjar per turisme des de Catalunya és Andorra, que s’hi pot anar des del domicili sense fer cap parada a zones catalanes.

Argimon també ha detallat que es mostra d’acord a retirar el toc de queda el més aviat possible. La retirada d’aquesta última mesura serà possible si les dades es mantenen positives i milloren durant la pròxima setmana.

Últimes notícies

Notícies Relacionades