Centenars d’immigrants han tornat voluntàriament al Marroc

Més de 4.800 persones han desistit de creuar la frontera i han tornat voluntàriament

En plena crisi migratòria a Ceuta, més de 8.000 persones van arribar entre dilluns i dimarts a la frontera. Tot i la apertura de la frontera per part de les autoritats marroquines, avui centenars d’immigrants han tornat voluntàriament al Marroc. Tot i això molts d’ells s’amunteguen a la banda marroquina esperant per creuar a Ceuta.

-Publicitat-

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha detallat aquest matí que 4.800 immigrants ja han estat retornats a país africà. A més, ha acusat el PP de deslleial perquè Pablo Casado ha afirmat que “el caos del seu Govern el que ens està debilitant fora”.

immigrants han tornat voluntàriament al Marroc
Arribada d’immigrants a les costes de Ceuta. Font: La Tercera

Margaritis Schinas: No podem ser víctimes de tàctiques de tercers països que tracten d’instrumentalitzar la immigració

El vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Migracions a la UE, Margaritis Schinas, ha advertit: “Ningú pot fer xantatge a la UE. No podem ser víctimes de tàctiques de tercers països que tracten d’instrumentalitzar la immigració”. La ministra d’Afers Estrangers, Arancha González Laya, s’ha referit a l’acolliment del líder del Front Polisario com a un acte humanitari. “Mai ho vam veure com una agressió”, ha defensat. No obstant això, el ministre d’Estat de Drets Humans marroquí, Mustafà Ramid, ha assegurat que Espanya “sabia que el preu per subestimar al Marroc és molt alt”.

L’exministre de Defensa Federico Trillo ha assegurat aquest dimecres que la crisi migratòria a Ceuta és “més greu” que el conflicte a l’illot Perejil. Segons ell, tot i tenir tants militars, el Marroc “ha utilitzat la població civil, fins i tot dones i nens”. En una entrevista a la COPE, recollida per Europa Press, Trillo ha qualificat l’entrada d’immigrants a Ceuta com un “trencament de fronteres” i una “invasió”. A més, ha celebrat que avui centenars d’immigrants han tornat voluntàriament al Marroc.

La premsa escrita marroquina presta escassa atenció al succeït en els darrers dies a Ceuta, quan 8.000 immigrants van irrompre en menys de 48 hores a la ciutat autònoma. El diari Asabah centra la seva atenció en el tracte dispensat als emigrants pels agents espanyols, i titula: “Bombes i tancs (espanyols) per impedir l’entrada de milers a Ceuta”.

Últimes notícies

Notícies Relacionades