Clara Ponsatí: “Avalar l’acord Junts-ERC vol dir oblidar l’1-O”

-Publicitat-

L’eurodiputada de JxCat ha estat una de les primeres veus a discrepar sobre l’acord entre ERC i Junts. Ponsatí no està d’acord en investir a Pere Aragonès si no ho aproven les bases del seu partit.

La ex-Consellera d’Ensenyament ha declarat que si les bases de Junts donen llum verda a l’acord, cap altre partit amb representació parlamentària reivindicarà el mandat de l’1-O. Així ho ha expressat en el seu compte de Twitter quan s’ha fet públic l’acord entre ambdós partits.

JxCat ha preguntat a la seva militància si validen o no aquest acord pres amb Pere Aragonès per investir-lo com a president i governar conjuntament la Generalitat. Si els militants es posicionen en contra, el seu partit passaria a formar part de l’oposició, i Aragonès seria investit directament president.

L’acord seguirà un pla d’actuació que consisteix en un referèndum “acordat amb l’Estat”. El document no fa cap menció a la consulta unilateral com a possibilitat, però sí que avança que el Parlament vol portar en marxa d’aquí a poc temps un procés de negociació amb Espanya. Han confirmat la creació d’una comissió que farà un seguiment i estudi de tot el procés.

Últimes notícies

Notícies Relacionades