IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

Comença el curs a Wuhan
2 setembre 2020
13:24

Aquest dimarts 1 de setembre la Xina va obrir de nou les escoles, entre elles, les de la localitat de Wuhan. A l’epicentre de la pandèmia han obert 2.842 escoles i un total de 1.400.000 alumnes han tornat a les aules, segons les autoritats locals.

Després de 16 dies sense detectar cap positiu, la Xina ha reprès l’activitat escolar sense que sigui obligatori l’ús de la mascareta. Com veiem a les imatges, milers d’estudiants junts i sense mascareta han pogut iniciar el curs. Els alumnes han d’anar amb mascareta durant el trajecte de casa a l’escola, allà se’ls pren la temperatura i es renten periòdicament les mans. Un cop a les aules seuen individualment un darrere l’altre, però sense la distància social de seguretat. Els centres han optat per oferir espais oberts i amplis, encara que n’hi ha que fan docència en classes o espais tancats.

La contundència en les mesures de contenció han permès controlar el virus i la seva transmissió i tornar a la normalitat durant aquestes últimes setmanes. L’eficàcia d’un confinament total amb mesures estrictres com la suspensió del transport públic, tancament de tots els negocis tret dels essencials i obligació de restar a casa i la resposta contra el rebrot, en la qual s’han fet 6,5 milions de PCR en deu dies per detectar possibles asimptomàtics i aïllar-los han sigut les claus d’aquest èxit.

Facebook
Google+
Twitter
Email