Concentració a Barcelona exigint l’absolució de 13 estudiants

Desenes de joves s’han concentrat aquest dijous davant l’audiència provincial de Barcelona per a exigir l’absolució de 13 manifestants encausades a les quals se’ls hi demana, entre totes, 111 anys de presó i una multa de 140.653,58 euros. Als encausats se’ls hi atribueixen presumptes delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat.

-Publicitat-

Diverses organitzacions de l’esquerra independentista com el SEPC, ARRAN i Pública a judici han cridat a donar suport a la concentració, denunciant que aquestes detencions són una mostra de “l’estratègia repressiva per part dels mossos” i d’una “persecució ideològica i política”, ja que l’informe policial dels Mossos demostra que els cossos policials van rastrejar l’activitat dels i les joves cridades a judici, localitzant alguns dels llocs de treball dels acusats i incloent-los tots dins un mateix grup que suposadament va cometre els delictes.

L’origen dels fets se situa l’any 2016, arran d’una manifestació estudiantil que exigia la rebaixa del 30% dels preus universitaris, tal com es va aprovar en una moció al Parlament de Catalunya.

Últimes notícies

Notícies Relacionades