Condemnat a tres anys i mig de presó l’opositor rus Alekséi Navalni

El principal opositor a Vladímir Putin, Alekséi Navalni del partit Rússia del Futur ha sigut condemnat aquest dimarts, a tres anys i vuit mesos de presó per un tribunal de Moscou. L’opositor rus haurà d’ingressar en una colònia penal (presons on els reclusos treballen), la causa de la seva condemna és la violació de forma repetida dels termes d’una sentència per frau que se li va imposar l’any 2014 i de la llibertat condicional que se li va afegir.

Alekséi Navalni, principal opositor rus. Foto: AFP
-Publicitat-

El polític rus perdrà un any de la condemna, ja que va passar un any d’arrest domiciliari, per tant només hi hauria de complir dos anys i mig de presó segons la informació proporcionada per la cadena estatal RT.

Navalni ja fou detingut aquest 17 de gener a l’aeroport quan tornava d’Alemanya a Moscou a causa d’una ordre de cerca i captura per part de les autoritats russes en contra seva per un antic cas penal, el Tribunal Europeu de Drets Humans va acusar Rússia de violar els drets de l’opositor i el seu germà a un judici just.

Navalni a bord de l’avió amb el qual va tornar d’Alemanya.

Cal destacar també que l’opositor rus va patir un suposat enverinament que el deixà en coma, del que es va recuperar el passat 20 d’agost, tant l’Organització per a la Prohibició d’Armes Químiques (OPAQ) com altres laboratoris nacionals ubicats a Alemanya, França i Suècia van determinar que Nalvani va ser víctima d’un enverinament, però l’hospital siberià que el va tractar declara que no va recuperar cap rastre de verí.

El 14 de desembre, el mitjà Bellingcat juntament amb la CNN, Der Spiegel i The Insider, publica una investigació que mostra directament a un equip dels serveis d’intel·ligència russos com a participants en una operació per posar fi a la vida d’Alekséi Nalvani.

Des de la cabina on es troben els acusats, l’opositor ha carregat contra l’actual president de Rússia: “Per molt que pretengui ser un gran geopolític, el seu principal problema és que passarà a la història com un enverinador”.

Desplegament policial a Moscou després de la condemna de l’opositor rus.

Últimes notícies

Notícies Relacionades