IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

A R N A U   L L A M B R I C H

L A   V E U   D E L   P O B L E

Confrontació intel·ligent
24 agost 2020

Divendres passat el MHP Puigdemont va dir “l’única via transitable, realista i sense falses il·lusions, és la gestió d’una confrontació intel·ligent amb l’Estat Espanyol.”

És així, l’única via factible i realista per arribar a la independència és aquesta. Segurament no és la preferida per a molts de nosaltres, no és la que ens agradaria, però hem de ser conscients que pot ser la més efectiva.

La taula de diàleg o com la vulguin anomenar és el que desitjaria però cal obrir els ulls i veure qui tenim davant, i entendre que l’Estat no negociarà cap referèndum i molt menys n’acceptarà el resultat d’aquest en cas de la victòria del sí a l’Estat propi. Per tant, no cal esperar miracles. L’Estat espanyol és irreformable, i en tenim milers d’exemples, però citaré els dos darrers, el de la monarquia i la persecució a la CUP per la campanya del referèndum de l’1 d’octubre. Amb totes aquestes demostracions de debò algú encara creu que hi ha opcions de reformar aquest Estat o treure’n alguna cosa que pugui satisfer les aspiracions nacionals de Catalunya? Jo ho poso molt en dubte si l’objectiu realment és la independència.

Esgotades gairebé totes les vies, ens queda persistir i saber gestionar aquesta confrontació intel·ligent amb l’Estat, que al meu entendre no serà fàcil, però segur que ens serà molt més efectiva si anem junts i amb una estratègia conjunta, si hi anem convençuts, sense renúncies i disposats a plantar cara quan toqui.

També cal veure aquesta confrontació com una via legítima, democràtica i no violenta.

Encara ens legitima més els centenars d’intents d’arribar a acords i els centenars de traïcions per part de l’Estat, que ja ha perdut tota la credibilitat i sabem que no podem confiar en la seva paraula.

Catalunya té la possibilitat de culminar el seu procés d’independència si anem junts i tenim una estratègia clara i conjunta. No dic que sigui curt ni fàcil, però si crec honestament que és possible, però no podem permetre’ns més desconfiances ni traïcions entre independentistes.

Facebook
Google+
Twitter
Email

3 comentaris a “Confrontació intel·ligent”

  1. Molt bo! A veure si aquestes “clares i catalanes” paraules ens serveixen a tots. Sovint ens queixem de la falta d’implicació dels joves: ara ja no podem! Molt ben dit Arnau. Posem, doncs, “fil a l’agulla” per preparar-nos per confrontar-nos intel•ligentment al costat del MH President Puigdemont! Ell fa tant per Catalunya que segur que el que diu ens pot ajudar. Gràcies President!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *