Cop d’estat a Myanmar

S’ha declarat l’estat d’emergència durant to un any, els autors justifiquen l’alçament pel «frau electoral» que denuncien, i les autoritats informen d’un govern de transició dirigit pel general Myint Shwe, fins ara vicepresident del país.

-Publicitat-

Les tensions augmentaven al país, ja que la Lliga Nacional per la Democràcia va aconseguir la victòria en les eleccions del novembre de 2020 i la nova assemblea hauria de prendre possessió demà 1r de febrer. Aquestes eleccions són les terceres des de l’inici de la transició de la Junta Militar el 2011.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és EtGT6hjXIAASR2G.jpg

La Junta Militar o Consell d’Estat per la Pau i el Desenvolupament, és el nom oficial de la Junta Militar de Birmània, règim acusat de violar els Drets Humans, persecucions a opositors, que governava el país des de 1988 fins al 2010, la Lliga Nacional per la Democràcia ja va obtenir la majoria a les eleccions l’any 1990, però es va mantenir el règim militar a Birmània.

Myanmar estava, actualment, en transició d’un govern civil (des de les primeres eleccions plenament democràtiques l’any 2015), on els militars poseïen molt poder, retenien per exemple el 25 % dels escons en la cambra alta i baixa de forma permanent.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és Soldados-birmanos.jpg

Els militars haurien arrestat: Aung San Suu Kyi, líder de facto de Myanmar, consellera d’estat i líder de la Lliga Nacional per la Democràcia. El president del país Win Myint, els líders dels altres partits i diversos diputats.

Ja s’han desplegat unitats militars a les principals ciutats del país com Naypytaw o Rangún.

En les últimes hores s’han produït diverses detencions a figures polítiques crítiques a les autoritats militars.

Últimes notícies

Notícies Relacionades