Cornellà es manifesta davant la fàbrica CIDAC arran de la mort d’un treballador de 19 anys

Col·lectius com Arran, Endavant, Anticapitalistes i la CNT, han organitzat una manifestació aquesta tarda a la plaça de Catalunya de Cornellà per la mort d’un jove treballador de 19 anys que va acabar atrapat entre bobines el passat dilluns.

-Publicitat-

La família de la víctima ha denunciat a l’empresa per homicidi argumentant que les mesures de seguretat de la CIDAC són insuficients. En Paco Marín, tiet del jove, ha denunciat via Twitter que “L’empresa no els proporcionava cap mena d’EPIS, per tant eren ells qui devien comprar-los”. Antonia Fuentes, secretaria de Salut Laboral del sindicat UGT ha declarat “En tots els anys que porto treballant en seguretat i prevenció, mai havia vist una empresa amb unes deficiències tan brutals”. Un extreballador de la CIDAC, Jesús Medrano, ha denunciat també que l’empresa obligava els seus treballadors a realitzar jornades de dotze hores seguides, sense facilitar-los mascaretes ni equips EPIS, l’extreballador afegeix que després d’intentar convocar eleccions sindica per formar un comitè d’empresa, la mateixa CIDAC el va acomiadar.

Manifestació davant l’empresa CIDAC el passat dilluns. (ACN)

Des de l’empresa, han considerat l’accident com un “error humà” i han afegit que “no s’expliquen l’accident”, ja que segons la CIDAC, mai han estat denunciats per problemes de seguretat laboral. En canvi des de la UGT i la CGT s’ha assegurat que l’empresa té com a mínim 5 denúncies des de l’any 2019 per raons de seguretat laborals.

Empresa CIDAC de Cornellà.

El poble de Cornellà s’ha mobilitzat també aquest dijous 13 de maig, amb el suport de la CGT sota el crit de “morir treballant és assassinat”, els manifestants, sindicats i organitzacions juvenils, exigeixen una resposta per part de l’empresa i la Generalitat.

Manifestació en suport als amics i familiars del jove a Cornellà. (Contracorrent Catalunya)

Últimes notícies

Notícies Relacionades