Descobert un nou procediment per eliminar el VIH

Especialistes en malalties infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, han aconseguit activar cèl·lules natural killer (NK), limfòcits del sistema immunitari, que maten a les cèl·lules infectades per virus, bactèries o tumors, mitjançant una tècnica amb nanopartícules d’or que contenen anticossos i que podrien ajudar a eliminar l’emmagatzament del VIH.

-Publicitat-

El VIH representa una infecció permanent que altera negativament el sistema immunològic. A través d’aquest estudi, s’ha desenvolupat una nova nanoeina per la millora específica de la resposta immunològica de les natural killers (NK) cap a les cèl·lules T infectades pel VIH. Per efectuar aquest procés s’han emprat nanopartícules d’or juntament amb anticossos humans.

Resultado de imagen de vih
Representació gràfica del Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH) – Gaceta Médica

Els anticossos adsorbits cooperativament van retenir tota la capacitat de reconèixer el seu antígen, d’aquesta manera van poder millorar significativament el contacte entre les cèl·lules que expressen el VIH i les NK.

Les nanopartícules d’or van generar una forta resposta citotòxica envers les cèl·lules infectades pel VIH en la sang i en les amígdales humanes. Finalment, aquestes nanopartícules van reduir la infecció de VIH després de la reactivació viral en un model de cèl·lules primàries de latència del VIH.

Aquesta nova estratègia, que serveix per millorar el sistema immunològic, podria ser aplicable a altres malalties com el càncer.

Els investigadors que han participat en aquesta recerca i/o estudi han estat els grups en Malalties Infeccioses i CIBBIM-Nanomedicina, Nanopartícules Farmacocinètiques de la Vall d’Hebron Institut d’Investigació (VHIR). Aquest estudi ha estat publicat a la revista de divulgació científica Nano Today. Aquest magazín també ha detallat la col·laboració de IrsiCaixa, Germans Trias i Pujol, l’Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Últimes notícies

Notícies Relacionades