IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

Detenen un noi de 17 anys com a presumpte autor del gran ciberatac a Twitter
2 agost 2020
13:50

Ell i dos joves més han estat detinguts per la policia de Tampa, a Florida, acusats d’haver protagonitzat el ciberatac massiu que va patir Twitter a mitjans de Juliol que va afectar comptes de polítics, multimilionaris i famosos com Barack Obama, Joe Biden, Bill Gates, Jeff Bezos, Elon Musck o Kim Kardishian, que van ser hakejats a canvi d’aconseguir milers de dòlars.

La policia considera que el jove de 17 anys detingut, Graham Ivan Clark, és el cervell de l’atac informàtic als comptes de totes aquestes personalitats amb la intenció de fer una estafa en bitcoins.

L’acusen de 30 càrrecs greus, entre els quals frau organitzat, frau electrònic, robatori d’identitat, pirateria i un dels fets més destacats és que el jutjaran com si fos major d’edat.

La fiscalia ha assegurat que malgrat les autoritats federals feia mesos que l’estaven seguint, no van aconseguir parar el massiu ciberatac, que es va consumar després que aconseguissin accedir als sistemes interns de la xarxa social gràcies a “un error humà segons ha admès Twitter.

PUBLICITAT


Facebook
Google+
Twitter
Email