IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

A N Ò N I M

L A   V E U   D E L   P O B L E

Economia en estat d’alarma.
Exèrcit espanyol
9 abril 2020

Altre vegada podem veure com aquest estat podrit, que és anomenat Estat espanyol, esta caient a trossos, en mig d’un dels principals desastres que ha viscut mai la humanitat, el malvat i emprenyador Covid-19.

Ells mateixos ens deixen veure , altre vegada, com no podem seguir formant part d’aquest estat caduc que a més a més d’haver-nos amordassat des de la seva existència ara ens volen tornar a matar com ja ho van fer molts anys enrere en els dies més negres de la nostre nació durant el setge de la nostre estimada ciutat de Barcelona al 1714. Sí matar, en el més ampli sentit de la paraula, no ho fan com ho van fer aquells dies tan negres, ho fan amb la seva gran ineficiència, però igual que en aquells temps emprant la seva plena consciència. La seva mala gestió esta matant gent innocent. 

Però tranquils, ciutadants de Catalunya, segons l’estat espanyol, la seva campanya d’unitat, les seves llargues rodes de premsa representades per comandants de l’exercit al capdavant on de tant en tant parlen de les xifres i afectes del Covid-19 però que en definitiva les podríem resumir totes amb un VIVA ESPAÑA, ens diuen que això és una guerra i que ESTO LO VAMOS A PARAR UNIDOS. L’estretegia d’unitat pot arribar a ser bona, però no ho sera mai si el capità que la dirigeix porta els ulls tapats. Mentre altres païssos europeus han optat per la col·laboració, enviant exploradors en diferents direccions perquè aquets tornin i informin si riu avall hi ha el paradís o una cascada que ens farà caure pel precipici, el GOBIERNO DE ESPANYA a optat per recentralitzar les poques competències que teniem i per críticar i obviar aquells que almenys saben del que parlen, els científics.

On s’ha vist això ? És que potser ho ha fet algun altre país del món? Quina gran incompetència i irresponsabilitat. Quina vergonya !

Tot i així, deixem-nos estar de l’evidència, centrem-nos en el marc econòmic de la qüestió, perquè evidentment,això no serà un obrir i tencar els ulls. La crisis econòmica perdurarà més enllà de la tempesta sanitària. Per aquest motiu el GOBIERNO DE ESPANYA hauria de cerar un pla de xoc amb cara i ulls, però no, a tornat a optar pel desastre, llençant una resposta econòmica basada en la propaganda, la mentida i l’autobombo. De ca l’ample anunciant que es destinarien 200.000 milions d’euros per fer front a la gran crisis econòmica que derivarà de la sanitària . Quina gran mentida.

Mireu, aquests 200.000 milions d’euros es redueixen a només 17.000. I perquè passa això ? Perquè es veu que s’ha de tornar a rescatar els bancs, començant per uns 83.000 dels 200.000 que seran aportats al sector privats ( sense dir ni a quin sector privat ni com ho faran ) carai, tot plegat molt transparent ! A més a més, dels 117.000 milions d’euros restants, que van anunciar que seran públics, el Govern només en posarà 17.000 i la resta, 100.000 seran en forma d’avals, es a dir, que si alguna empresa demana préstecs al banc i aquesta fa fallida seria l’Estat en aquest cas que pagaria el deute als bancs. És a dir 100.000 d’aquests per assegurar els bancs que cobraran els seus deutes passi el que passi. Això són figues d’un altre paner.

Aquesta nefasta intervenció estatal, tant sanitària com econòmica, esta composta per diverses accions que difícilment ajudaran a les famílies, com ja ho fan diversos països, entre ells, els Estats Units d’Amèrica que ja estan injectant un líquid monetari directament al conte corrent de totes les persones majors d’edat del país. Això si que és una ajuda per pal·liar, potser no la crisis econòmica perquè com bé indiquen els economistes, aquest agent econòmic no podrà usar-los per reactivar l’economia, per culpa del confinament, però almenys servirà per evitar que les seves famílies morin de gana.

Troba les 7 diferencies. Realment volem formar part d’aquest Estat ?

Facebook
Google+
Twitter
Email

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *