El Congrés determinarà demà el futur de l’estratègia independentista a Madrid

Demà, dimarts 25 de maig, serà una data clau pels sectors més pactistes de l’independentisme. El Ple del Congrés es pronunciarà sobre si PSOE i Unides Podem, com a Govern, han de presentar una proposta de referèndum a la taula de diàleg amb l’Executiu català. Pere Aragonès, el nou president de la Generalitat, es posiciona a favor d’utilitzar un referèndum com a mitjà per aconseguir la independència de Catalunya.

-Publicitat-

La CUP va plantejar l’anterior idea junt amb la proposta de que el Ple es pronunciés sobre l’admissió a tràmit de la Llei d’Amnistia. Aquesta llei va obrir un debat entre els independentistes catalans fins a bloquejar la ‘Mesa de la Cambra per inconstitucional’, per aquest motiu aquesta part de la moció fou eliminada per l’òrgan del govern de la cambra.

Es tracta d’una moció derivada de la interpel·lació que va fer Mireia Vehí el passat dimecres al ministre Miquel Iceta, de Política Territorial i Funció Pública. L’objectiu principal és amnistiar els condemnats i processaments de la consulta sobiranista del 2014 a Catalunya i del procés independentista del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Últimes notícies

Notícies Relacionades