El congrés no ha donat suport a la moció d’ERC per organitzar un referèndum amb un no del PSOE i l’abstenció de Podem

El portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya al congrés espanyol, Gabriel Rufián, va presentar ahir una moció, on sol·licitava “negociar un referèndum” amb el Govern Espanyol. La proposta ha tingut el suport d’ERC, JxCAT, CUP, PNB i Bildu, i el rebuig del PP, PSOE, Ciutadans i Vox. Els resultats han sigut: 38 vots a favor, 276 en contra i 36 abstencions.

-Publicitat-

La iniciativa recordava que un referèndum d’autodeterminació, és la “via de solució (…) respectuosa amb els drets humans, els tractats internacionals i el principi democràtic”. Unidas Podemos s’ha abstingut, ja que no considerava que el Ple fos un lloc adient per debatre aquest subjecte, encara que la formació violeta dóna suport a un referèndum pactat. El PSOE s’hi ha negat rotundament, i ha demanat a ERC seguir negociant una solució a la Taula de diàleg.

Últimes notícies

El Govern Balear expropiarà durant set anys 56 habitatges per a destinar-les a lloguer social

La presidenta del Govern Socialista a les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat l'inici del procés d'expropiació de 56 habitatges a grans tenidors, per...

El Govern espanyol destina 1,5 milions d’euros a treballs d’exhumació de fosses del franquisme

El Govern espanyol planteja un "pla de xoc" al que hi destinen 1,5 milions d'euros repartits en diversos projectes, amb l'objectiu d'obrir més de...

Arriba el primer concert sense distància de seguretat de la mà de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

El primer concert des de l'inici de la pandèmia a Catalunya arribarà el 27 de març al Palau Sant Jordi amb el grup Love of Lesbian, els quals actuaran davant de 5.000 espectadors sense distància de seguretat.

Notícies Relacionades