El Consell de Formentera envia un acord que reconeix i defensa la unitat de la llengua catalana al Govern espanyol

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha recordat que aquest acord, a més de fer valdre les “expressions pròpies del català de Formentera”, rebutja qualsevol mesura que s’imposi als ciutadans de les comunitats autònomes on el català és oficial per “poder viure amb normalitat i amb garanties aquesta unitat lingüística“.

-Publicitat-

L’acord de reconeixement i defensa de la unitat de la llengua ha sigut tramitat tant al Govern espanyol com als parlaments de tots els territoris on s’hi parla el català, Guash ha declarat que “és fonamental treballar pel present i futur de la nostra llengua, i d’aquesta necessitat neix també aquest document”, la consellera recorda també que demà diumenge 21 de febrer se celebra el Dia de la Llengua Materna.

Des del Consell de Formentera, s’ha fet arribar l’acord a Aragó, ja que aquesta comunitat només reconeix el català com una de les llengües pròpies, i no hi és oficial. Per altra banda el comunicat s’ha enviat també a Múrcia, comunitat que no reconeix l’existència de la comunitat lingüística del Carxe.

Últimes notícies

Arriba el primer concert sense distància de seguretat de la mà de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

El primer concert des de l'inici de la pandèmia a Catalunya arribarà el 27 de març al Palau Sant Jordi amb el grup Love of Lesbian, els quals actuaran davant de 5.000 espectadors sense distància de seguretat.

La Fiscalia demana la repetició del judici a Cifuentes arran del cas Màster

La fiscal Pilar Santos Echevarría, ha comunicat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, on explica que les proves presents a...

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d’espanyols

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d'espanyols. Aquesta setmana s'han conegut

Notícies Relacionades