El conseller Miquel Sàmper s’ha reunit amb Trapero i tots els representants sindicals del cos de Mossos d’Esquadra

La reunió es va realitzar ahir al matí, on van assistir tots els representants sindicals dels Mossos, el conseller Sàmper, el major Trapero i el comissari Ferran López, a causa del malestar que ha causat dins del cos de Mossos el qüestionament del model d’ordre públic actual a Catalunya, arran de les protestes d’aquests últims dies.

-Publicitat-

El conseller considera que probablement no va ser el moment adient per aquelles declaracions, però afegeix que es tracta d’un debat “possible i necessari” i que “la policia no ha de fer res més que exercir allò que l’entorn li demana i aquest entorn considera que l’ordre públic ha de ser reformat“. Els portaveus sindicals han recordat que ja van demanar que es discutís el model d’ordre públic després de la sentència del procés, els portaveus demanen dotar tant la BRIMO i l’ARRO com a altres unitats de seguretat ciutadana de tot el material oportú per “fer front amb garanties d’èxit aquests dispositius”. Sàmper ha considerat que aquest nou model l’ha de definir el Parlament de Catalunya que sorgeixi del 14F.

La principal crítica per part dels portaveus sindicals dels Mossos ha sigut que se senten qüestionats pel Departament d’Interior, els portaveus han afegit que davant d’uns aldarulls com els que s’han donat a Barcelona aquests dies, “no han rebut cap condemna ferma per part dels actors polítics que avui dia ens representen”. A la reunió no s’ha abordat el subjecte sobre la possible prohibició de les bales de FOAM.

Cal destacar que la reunió s’ha iniciat amb disculpes per part del conseller, que segons un dels portaveus han estat acceptades.

Últimes notícies

Arriba el primer concert sense distància de seguretat de la mà de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

El primer concert des de l'inici de la pandèmia a Catalunya arribarà el 27 de març al Palau Sant Jordi amb el grup Love of Lesbian, els quals actuaran davant de 5.000 espectadors sense distància de seguretat.

La Fiscalia demana la repetició del judici a Cifuentes arran del cas Màster

La fiscal Pilar Santos Echevarría, ha comunicat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, on explica que les proves presents a...

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d’espanyols

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d'espanyols. Aquesta setmana s'han conegut

Notícies Relacionades