El conseller Miquel Sàmper s’ha reunit amb Trapero i tots els representants sindicals del cos de Mossos d’Esquadra

La reunió es va realitzar ahir al matí, on van assistir tots els representants sindicals dels Mossos, el conseller Sàmper, el major Trapero i el comissari Ferran López, a causa del malestar que ha causat dins del cos de Mossos el qüestionament del model d’ordre públic actual a Catalunya, arran de les protestes d’aquests últims dies.

-Publicitat-

El conseller considera que probablement no va ser el moment adient per aquelles declaracions, però afegeix que es tracta d’un debat “possible i necessari” i que “la policia no ha de fer res més que exercir allò que l’entorn li demana i aquest entorn considera que l’ordre públic ha de ser reformat“. Els portaveus sindicals han recordat que ja van demanar que es discutís el model d’ordre públic després de la sentència del procés, els portaveus demanen dotar tant la BRIMO i l’ARRO com a altres unitats de seguretat ciutadana de tot el material oportú per “fer front amb garanties d’èxit aquests dispositius”. Sàmper ha considerat que aquest nou model l’ha de definir el Parlament de Catalunya que sorgeixi del 14F.

La principal crítica per part dels portaveus sindicals dels Mossos ha sigut que se senten qüestionats pel Departament d’Interior, els portaveus han afegit que davant d’uns aldarulls com els que s’han donat a Barcelona aquests dies, “no han rebut cap condemna ferma per part dels actors polítics que avui dia ens representen”. A la reunió no s’ha abordat el subjecte sobre la possible prohibició de les bales de FOAM.

Cal destacar que la reunió s’ha iniciat amb disculpes per part del conseller, que segons un dels portaveus han estat acceptades.

Últimes notícies

Notícies Relacionades