IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

B E R N A T   B A S A N Y

L A   V E U   D E L   P O B L E

El Front Nacional de Catalunya, l’alternativa nacionalista i independentista al processisme
Logotip del FNC

L’octubre de 2017 el processisme va abandonar a la seva sort Catalunya i els catalans.

El Primer d’Octubre i en les jornades posteriors el poble català va donar una lliçó de patriotisme i de valentia sense precedents en l’Europa Occidental dels darrers cinquanta anys. Més d’un miler de persones van resultar ferides per l’actuació de les forces d’ocupació espanyoles i posteriorment centenars de catalans han estat perseguits per Espanya per haver participat d’una manera o d’una altra en la lluita del nostre poble per aconseguir la independència.

Mentrestant, el processisme de JxC, ERC i CUP, en comptes de fer efectiva la independència tal com els obligava el referèndum que ells mateixos havien dit que era vinculant, van anar-se’n del país o es van anar a entregar als ocupants espanyols, sense ni tan sols arriar la bandera espanyola de les institucions catalanes. Com a conseqüència de tot plegat hem tingut gairebé tres anys de repressió espanyola contra els independentistes, tres anys d’intensificació de l’imperialisme i el colonialisme espanyols a Catalunya, tres anys més de repressió de la cultura catalana.

Però el més gros de tot plegat és que davant de tanta incompetència dels dirigents catalans que ni tan sols van intentar de fer efectiva la independència de la Nació votada pels catalans el Primer d’Octubre, cap polític de JxC, ERC o CUP ha dimitit dels seus càrrecs de partit o a les institucions per no haver sabut, pogut o volgut fer efectiu el mandat democràtic expressat a les urnes en un referèndum d’autodeterminació. No ha plegat ningú. S’aferren desesperadament als seus càrrecs.

A la vegada, el processisme renega públicament del nacionalisme català i de tots aquells elements que fa més de cent anys van donar origen a l’independentisme i que donen sentit i coherència a tot moviment independentista seriós: reivindicació de la Nació, de la llengua, de la Història i de la identitat nacionals.

Davant d’aquesta situació, el Front Nacional de Catalunya va aparèixer per tornar el nacionalisme català a les nostres institucions. Centenars de milers de catalans independentistes, nacionalistes, ara mateix són orfes de representació al Parlament català.

El maig de 2019 el FNC va obtenir representació a l’ajuntament de Ripoll i a partir d’aquell moment el partit es va començar a articular per tot el territori. Ara mateix el FNC està fent campanya per implantar-se arreu de la Nació i té més de 20 grups municipals que tenen l’objectiu de presentar llistes electorals a les respectives viles i ciutats.

Tanmateix, la gran majoria de mitjans de comunicació catalans es nega a informar sobre l’existència del FNC. Les propostes desacomplexades del FNC sobre la qüestió nacional i sobre el dret dels catalans a tenir un estat independent que esdevingui la llar nacional del nostre poble han estat molt mal rebudes per JxC, ERC i CUP i pels mitjans de comunicació que els són afins. El FNC ha estat acusat injustament de ser un partit xenòfob i ultradretà i per aquesta falsa acusació les presentacions públiques que havia de fer a Girona i Badalona van ser boicotades activament (amb amenaces incloses als hotels on es va anunciar que es faria l’acte de Girona) per grups suposadament antifeixistes.

Aquestes són els principals punts programàtics del FNC.

-Cal que Catalunya exerceixi el seu dret a ser independent de forma unilateral, perquè ja vam fer un referèndum i el vam guanyar.

-La llengua catalana ha de ser la única llengua oficial a Catalunya (i l’occità a l’Aran).

-El FNC, allà on governi, promourà els diversos elements que ens donen identitat nacional: la llengua, la Història, els costums i les tradicions.

-Cal crear prosperitat a Catalunya, tot baixant la pressió fiscal, donant suport a la indústria i als emprenedors del país, reduint molt les taxes als autònoms i eliminant, entre d’altres mesures, l’impost de successions.

-El FNC defensa que la Catalunya independent ha de tenir unes Forces Armades pròpies. L’Estat català ha de protegir els catalans de la creixent inseguretat ciutadana que estem patint, d’una possible agressió d’altres estats i del terrorisme islàmic que tant sovint colpeja els països occidentals.

-En un context en què Catalunya ha rebut més d’un milió i mig d’immigrants els darrers vint anys (més del 20% de la població del país), cal que la nostra Nació pugui regular i limitar la immigració, tot implementant mesures que acabin amb la immigració irregular.

Cada cop més gent es sent identificada amb aquestes propostes, que enllacen amb el sentir de molts catalans, els quals veuen com el processisme no defensa Catalunya, la seva llengua, la catalanitat i la lluita per la independència. Enfront de la tebior i l’ambigüitat calculada en els plantejaments dels partits processistes el Front Nacional de Catalunya ofereix coherència, fermesa i propostes clares i valentes en defensa de la Nació.

Ara només cal que cada vegada més catalans vulguin unir-se a aquesta alternativa nacionalista. Fem Front tots plegats amb el FNC!

Facebook
Google+
Twitter
Email