El Govern aprova canvis en els ERTO

Avui el Govern aprovarà en un Consell de Ministres extraordinari la pròrroga dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) fins al 30 de setembre, després d’haver aconseguit un acord ‘in extremis’ amb els agents socials ahir a la tarda. La pròrroga manté el mateix que l’esquema de protecció a empreses i treballadors vigent fins al 31 de maig, encara que amb canvis en els percentatges de bonificacions de quotes a la Seguretat Social. Aquestes exoneracions aniran del 60% al 100%, concentrant-se les més altes en la reincorporació de treballadors a l’activitat.

-Publicitat-

L’esquema dels ERTO que estarà en vigor fins al 30 de setembre mantindrà les tres modalitats actuals:

  • Els destinats als sectors ‘ultraprotegidos’ i a les empreses vinculades a la seva cadena de valor.
  • Els ERTO d’impediment de l’activitat.
  • Els ERTO de limitació.

Els dos últims supòsits estan pensats per a restriccions administratives temporals adoptades com a mesura de fre als contagis de Covid (reducció d’aforaments o prohibició d’obertura, per exemple).

En els ERTO de sectors ‘ultraprotegidos’ i la seva cadena de valor d’empreses amb menys de 50 treballadors les exempcions a la Seguretat Social seran del 95% si els treballadors es queden en l’ERTO durant tot el període de vigència de l’acord (juny, juliol, agost i setembre). En el cas de les empreses amb més de 50 treballadors, el percentatge d’exempció serà del 85%.
Per als treballadors que es quedin en l’ERTO, és a dir, la relació laboral del qual romangui suspesa, les exempcions, en el cas d’empreses de sectors ‘ultraprotegidos’ de menys de 50 treballadors, seran del 85% al juny, juliol i agost i del 70% al setembre. Si tenen més de 50 treballadors en plantilla, seran del 75% al juny, juliol i agost i del 60% al setembre.

Últimes notícies

Notícies Relacionades