El Govern de la Generalitat accepta acollir alguns dels migrants que es troben a Ceuta

Buscant una solució a l’arribada massiva de migrants a les costes de Ceuta (a prop de 8.000) aquest dilluns i dimarts, la ministra de Drets Socials del govern espanyol, Ione Belarra, ha posat sobre la taula l’opció de què les comunitats autònomes acullin els 200 menors no acompanyats que han arribat a territori espanyol “en els pròxims dies”. Des del ministeri s’ha comunicat que Ceuta està llesta per enviar de forma immediata els menors, perquè rebin l’atenció adequada.

-Publicitat-

Des de Catalunya, s’ha comunicat a la ministra Belarra que la comunitat pot acollir alguns dels migrants menors i no acompanyats, però la Generalitat ha afegit que es tingui en compte els menors que ja es troben sota la seva gestió (1.490).

Actualment, 1.500 menors no acompanyats, es troben agrupats en naus industrials. Des del ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, s’ha mencionat que és “necessari” l’augment del nombre d’efectius per a agilitzar els tràmits relacionats amb aquells menors que desitgen retorna al Marroc amb les famílies.

Últimes notícies

Notícies Relacionades