El govern espanyol compareix davant l’entrada de milers de persones des del Marroc

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha decidit cancel·lar el viatge d’avui mateix a Paris davant la creixent entrada de migrants a la frontera entre el Marroc i Ceuta. Sánchez ha declarat al Palau de la Moncloa per decidir quines maneres i polítiques adoptar per reaccionar “amb la màxima celeritat” a aquesta situació cada vegada més incontrolable i “retornar la normalitat a Ceuta”.

-Publicitat-

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra portaveu, María Jesús Montero, també han comparegut per donar explicacions sobre l’actual entracàs a Ceuta. Ambdós han apel·lat que la frontera de Ceuta no és merament espanyola sinó que la política migratòria també és de la Unió Espanyola. Per això, han aprofitat per agraïr el recolzament de la Comissió Europea en aquest succés.

La comissària europea d’Interior, Ylva Johansson, ha demanat al Marroc que solucioni ràpidament aquesta crisi, ja que s’han posat en perill la vida de molts menors. L’exèrcit s’ha desplegat per la platja de Tarajal per impossibilitar l’arribada de noves persones a l’estat espanyol, tot i que algunes ho han acabat aconseguint nedant fins la costa espanyola. Segons algunes fonts policials han informat sobre l’arribada de 9.000 persones, tot i que les xifres del govern espanyol apunten a unes 6.000.

En el Consell de Ministres, Grande-Marlaska ha informat sobre la devolució de 2.700 persones, a més de l’enviament a Ceuta de més agents de la Guàrdia Civil i Policia Nacional per limitar i controlar la zona. Ell mateix es desplaçarà fins a Ceuta per supervisar i organitzar les forces de seguretat.

El motiu d’aquesta entrada massiva és una incògnita però hi ha sospites que es podria haver produït gràcies a la cooperació de les autoritats marroquines al comprovar que Espanya hauria donat recolzament i suport a Brahim Ghali, líder del Front Polisario, utilitzant un nom diferent per amagar la seva presència a un hospital de Logronyo ingressat per covid-19.

Últimes notícies

Notícies Relacionades