El Govern espanyol destina 1,5 milions d’euros a treballs d’exhumació de fosses del franquisme

El Govern espanyol planteja un “pla de xoc” al que hi destinen 1,5 milions d’euros repartits en diversos projectes, amb l’objectiu d’obrir més de 100 fosses comunes de l’època del franquisme per identificar-hi les víctimes que hi van ser enterrades. Aquest projecte es va posar en marxa l’any 2020, 114 projectes de localització, exhumació i identificació de fosses i 44 projectes de recuperació de la memòria democràtica, han demanat ja les ajudes.

-Publicitat-

Aquest “pla de xoc” representa les primeres ajudes estatals des de la política del Govern popular de Rajoy dels “zero euros“, per a les polítiques de Memòria Històrica de l’any 2013.

La ministra de Memòria Democràtica, Carmen Calvo, ha declarat que “no hi haurà un sol dia d’aquest any en el qual no es treballi en l’exhumació”. El Govern té com a objectiu utilitzar aquesta quantitat de diners com a fase transitòria fins que es posi en marxa el primer pla quadriennal de Cerca de persones desaparegudes de forma forçada, amb una dotació de 4 milions d’euros segons els nous Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021.

La Generalitat de Catalunya rebrà 335.000 euros d’aquesta primera dotació d’1,5 milions d’euros per a seguir amb el seu Pla de Fosses.

Últimes notícies

Notícies Relacionades