El Ministeri de Sanitat aconsella l’ús de paracetamol per la vacuna d’AstraZeneca

El Ministeri de Sanitat ha aconsellat prendre analgèsics com el paracetamol abans o en les 24 hores posteriors de rebre la vacuna d’Oxford/AstraZeneca perquè d’aquesta manera es combaten els possibles efectes adversos, però “sense influir en la resposta immune”. Les reaccions més comunes que s’han produit després de la vacunació han estat dolors i inflamacions en la zona de la punxada, malestar, miàlgies i cansament permanent.

-Publicitat-

Efectes també patents però en menor percentatge han estat calfreds i febres altes, a més de dolors a les articulacions i nàusees intermitents. En gran mesura, aquests efectes secundaris han estat d’intensitat moderada i d’un durada relativament curta. La guia que ha mostrat Sanitat recomana posar-se en contacte amb el Centre Autonòmic de Farmacovigilància en cas de patir algún tipus d’efecte negatiu.

El primer estudi sobre l’eficàcia de la vacuna d’AstraZeneca tant com la de Pfizer, duta a terme a Escòcia, es va comprovar científicament la seva elevada eficàcia, també en gent de 80 anys o més. És per aquest motiu, que hi ha sanitaris i científics que demanen acabar amb la vigent limitació de no donar la vacuna d’AstraZeneca a gent de 56 anys o més. Segons la guia tècnica del Ministeri, declaren que no hi ha cap dada fiable sobre l’eficàcia i immunogenicitat en les persones de 56 anys o més.

Últimes notícies

Notícies Relacionades