El PP opina sobre el possible indult als independentistes

El sotssecretari de Territorial del Partit Popular, Antonio González Terol, li ha advertit a l’Executiu que si concedeix els indults als presos independentistes tenen un ‘motiu més’ per a no arribar a un acord per a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

-Publicitat-

En una entrevista concedida a ‘RNE’ s’ha qüestionat si “Ara som uns xantatgistes per demanar que es respectin les decisions del Tribunal Suprem?“. Aquest comentari feia referència a les declaracions de Pedro Sánchez. El president del Govern va assegurar que la decisió de si concedeix els indults als presos independentistes la prendrà guiant-se per la «concòrdia» i el «diàleg», i no per venjança.

«I ens han anomenat xantatgistes per dir: ‘Senti, si vostè decideix utilitzar la llei per a perdonar a aquell que la incompleix, nosaltres tenim un motiu més per a no arribar a un acord sobre el CGPJ’», ha afegit el diputat ‘popular’.  A més, Terol ha censurat que l’Executiu els «exigeixi» tornar a la negociació per a la renovació de l’òrgan d’elecció dels jutges, quan «se sentin amb els que diuen que caldria fer un referèndum il·legal».

Sobre els possibles indults, cal assenyalar que en els pròxims dies s’espera el informe del Tribunal Suprem sobre aquest tema. Algunes filtracions assenyalen que podria no ser favorable a la seva concessió, però, en tot cas, el seu caràcter no vinculant fa que sigui l’executiu qui, a continuació, hagi de prendre la decisió final.

Últimes notícies

Notícies Relacionades