El Procicat ajorna a divendres la decisió sobre les noves restriccions

Demà, s’espera que el Procicat anunciï les noves mesures de restricció que podrien entrar en vigor el proper 22 de febrer. La compareixença estava prevista per avui, però a causa de les últimes dades registrades, el Departament de Salut ha decidit postposar la desescalada progressiva de les restriccions.

-Publicitat-

El risc de rebrot ha deixat de caure i s’ha estabilitzat. La velocitat de propagació ha pujat una mica, fins al 0.84, però la incidència millora a un ritme favorable. La resolució actual finalitza diumenge, però des de Salut volen ser cautelosos i esperar a tenir “dades consolidades”.

La consellera de Salut Alba Vergés i el secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon apunten a les variants brasilenya i britànica com a responsables de l’aplanament en la corba de contagis; ambdues soques son més contagioses. A Catalunya la variant britànica representa ja el 32% dels casos.

La cap d’Epidemiologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, Magda Campins, també favorable d’una certa desescalada, alerta tenir present les imminents vacances de Setmana Santa i per tant, no relaxar-se en les mesures.

Resultado de imagen de bars catalunya
Bar tancat per les restriccions a Catalunya- Catalunyapress

Els sectors més pendents d’aquesta actualització son el comerç i la restauració. Des de les vacances de Nadal tots els establiments més grans de 400 m2 han romàs tancats de la mateixa manera que els serveis no essencials els dissabtes. Pendents de l’ampliació dels horaris, els bars i restaurants es mostren optimistes per poder servir sopars almenys durant els caps de setmana.

Últimes notícies

Arriba el primer concert sense distància de seguretat de la mà de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

El primer concert des de l'inici de la pandèmia a Catalunya arribarà el 27 de març al Palau Sant Jordi amb el grup Love of Lesbian, els quals actuaran davant de 5.000 espectadors sense distància de seguretat.

La Fiscalia demana la repetició del judici a Cifuentes arran del cas Màster

La fiscal Pilar Santos Echevarría, ha comunicat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, on explica que les proves presents a...

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d’espanyols

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d'espanyols. Aquesta setmana s'han conegut

Notícies Relacionades