Els EUA, el Regne Unit i Alemanya sol·liciten l’alliberació de l’opositor rus Alekséi Navalni

Després d’haver-se confirmat la condemna d’Aleksèi Navalni a tres anys i vuit mesos de presó per un tribunal de Moscou, algunes de les principals potències mundials ha començat a comunicar les seves posicions al respecte.

-Publicitat-

EUA: El Departament d’Estat dels Estats Units exigeix l’alliberació immediata de Navalni i declara “estar molt preocupat” per la decisió judicial d’empresonar-lo.

El ministre d’Assumptes Exteriors de la Commonwealth, Dominic Raab, declara: “El Regne Unit demana l’alliberació immediata i incondicional d’Aleksèi Navalni”, Raab afegeix “La perversa sentència d’avui, que apunta a la víctima d’un enverinament en lloc d’apuntar als responsables, demostra que Rússia no compleix amb els compromisos més bàsics que s’esperen de qualsevol membre responsable de la comunitat internacional”.

Alemanya també s’ha pronunciat a favor de l’alliberament de Navalni, el ministre d’Assumptes Exteriors Heiko Mass, ha declarat que el veredicte judicial contra l’opositor rus és un “cop amarg” per a l’Estat de Dret a Rússia.

Altres líders polítics com Macron o Borrell han declarat també estar en contra de l’empresonament d’Aleksèi Nalvani. El president francès Emmanuel Macron ha publicat via Twitter, que li sembla “inacceptable” l’empresonament de Nalvani. El cap de la política exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, també ha emprat les xarxes socials per a declarar que: “La condemna d’Aleksèi Nalvani és contrària als compromisos internacionals de Rússia en matèria d’Estat de Dret i llibertats fonamentals”.

Rússia ha qualificat de “desconnectats de la realitat” les crides dels països occidentals per a alliberar el principal rival de Putin.

Últimes notícies

Notícies Relacionades