Els EUA, el Regne Unit i Alemanya sol·liciten l’alliberació de l’opositor rus Alekséi Navalni

Després d’haver-se confirmat la condemna d’Aleksèi Navalni a tres anys i vuit mesos de presó per un tribunal de Moscou, algunes de les principals potències mundials ha començat a comunicar les seves posicions al respecte.

-Publicitat-

EUA: El Departament d’Estat dels Estats Units exigeix l’alliberació immediata de Navalni i declara “estar molt preocupat” per la decisió judicial d’empresonar-lo.

El ministre d’Assumptes Exteriors de la Commonwealth, Dominic Raab, declara: “El Regne Unit demana l’alliberació immediata i incondicional d’Aleksèi Navalni”, Raab afegeix “La perversa sentència d’avui, que apunta a la víctima d’un enverinament en lloc d’apuntar als responsables, demostra que Rússia no compleix amb els compromisos més bàsics que s’esperen de qualsevol membre responsable de la comunitat internacional”.

Alemanya també s’ha pronunciat a favor de l’alliberament de Navalni, el ministre d’Assumptes Exteriors Heiko Mass, ha declarat que el veredicte judicial contra l’opositor rus és un “cop amarg” per a l’Estat de Dret a Rússia.

Altres líders polítics com Macron o Borrell han declarat també estar en contra de l’empresonament d’Aleksèi Nalvani. El president francès Emmanuel Macron ha publicat via Twitter, que li sembla “inacceptable” l’empresonament de Nalvani. El cap de la política exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, també ha emprat les xarxes socials per a declarar que: “La condemna d’Aleksèi Nalvani és contrària als compromisos internacionals de Rússia en matèria d’Estat de Dret i llibertats fonamentals”.

Rússia ha qualificat de “desconnectats de la realitat” les crides dels països occidentals per a alliberar el principal rival de Putin.

Últimes notícies

Arriba el primer concert sense distància de seguretat de la mà de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

El primer concert des de l'inici de la pandèmia a Catalunya arribarà el 27 de març al Palau Sant Jordi amb el grup Love of Lesbian, els quals actuaran davant de 5.000 espectadors sense distància de seguretat.

La Fiscalia demana la repetició del judici a Cifuentes arran del cas Màster

La fiscal Pilar Santos Echevarría, ha comunicat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, on explica que les proves presents a...

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d’espanyols

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d'espanyols. Aquesta setmana s'han conegut

Notícies Relacionades