Els partits independentistes i el PNV han decidit no assistir a l’acte del 23F realitzat al Congrés

Segons el que han explicat ERC, Junts, EH Bildu, PDeCAT, BNG, PNV i la CUP a una compareixença conjunta aquest matí, han decidit no assistir a l’acte de commemoració pel 40 aniversari de l’intent de cop d’estat del 23F, ja que volen acabar amb “el règim del 78”.

-Publicitat-

Les forces independentistes han llegit un manifest dues hores abans de l’acte, sense el suport del PNV, on afirmaven que l’Estat actual és un “cadenat” que no permet tant als ciutadans catalans, bascs i gallecs, com a les classes populars, avançar cap a un “escenari de llibertat nacional i social”. Rufián, portaveu d’ERC, ha afegit “som forces polítiques que compartim l’objectiu d’una ruptura democràtica amb el règim del 78”.

Gerardo Pisarello, des d’Unidas Podemos, ha demanat que no s’empri aquest esdeveniment per a “blanquejar el neofeixisme”, que s’ha de reconèixer que la democràcia espanyola “s’ha de perfeccionar”.

Últimes notícies

Arriba el primer concert sense distància de seguretat de la mà de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

El primer concert des de l'inici de la pandèmia a Catalunya arribarà el 27 de març al Palau Sant Jordi amb el grup Love of Lesbian, els quals actuaran davant de 5.000 espectadors sense distància de seguretat.

La Fiscalia demana la repetició del judici a Cifuentes arran del cas Màster

La fiscal Pilar Santos Echevarría, ha comunicat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, on explica que les proves presents a...

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d’espanyols

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d'espanyols. Aquesta setmana s'han conegut

Notícies Relacionades