En marxa el certificat Covid-19 per reactivar el turisme a la Unió Europea

El Parlament Europeu i el Consell Europeu han arribat a un acord per facilitar el moviment de turistes entre els estats membres

-Publicitat-

Aquest estiu hi haurà turisme. Després de setmanes de negociacions, l’Eurocambra i els 27 governs europeus han tancat un acord provisional per posar en marxa un certificat Covid per facilitar els desplaçaments de persones entre aquests països i reactivar el turisme, un dels eixos més importants de l’economia europea.

Consistirà en un passaport sanitari per facilitar el moviment als qui tinguin la pauta completa de vacunació, els qui hagin superat la malaltia o tinguin una prova PCR negativa. La data prevista en la qual entraria en vigor el certificat seria, com  molt tard, l’1 de juliol. El seu format serà electrònic, però també en paper. Aquest document tindrà un codi QR que la policia i les aerolínies validaran amb una aplicació oficial de verificació. El certificat és una mesura temporal, ja que deixarà de funcionar quan l’Organització Mundial de la Salut declari la fi de la pandèmia.

Així serà el passaport Covid que ha impulsat la Unió Europea.

Fa més d’un any, l’aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, juntament amb l’epidemiòleg Oriol Mitjà, ja van plantejar la creació d’un certificat d’aquestes característiques perquè els qui haguessin superat la malaltia poguessin treballar presencialment i recuperar certa vida social. Malgrat el rebuig de la proposta per part de juristes i experts en salut pública, el temps li ha acabat donant la raó.

Últimes notícies

Notícies Relacionades