IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

Esquerra s’alia amb Ciutadans i el PSC i rebutja el cessament de Xavier Muro
18 agost 2020
15:11

Esquerra, Ciutadans i els socialistes han rebutjat la proposta de Junts per Catalunya per destituir Xavier Muro, secretari general del Parlament que va bloquejar la publicació del document oficial amb les resolucions completes del ple extraordinari sobre la monarquia. De fet, la proposta no ha arribat ni tan sols a ser votada a la reunió de la Mesa perquè la resta de partits s’hi ha oposat i no ha sigut admesa.

A més de la petició del cessament de Muro, la reclamació se centrava a demanar la publicació de les resolucions íntegres del ple del 7 d’agost al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya. Els lletrats, amb Xavier Muro al capdavant, van ometre punts on es reprovava a Felip VI, s’acusava la monarquia de “delinqüent” i on es reafirmava el compromís amb l’autodeterminació, la independència i els resultats de l’1-O, per no contravenir el Tribunal Constitucional.

Josep Costa i Eusebi Campdepadrós, membres de la mesa per JxCat, han lamentat que “els partidaris de l’autocensura i de la censura (ERC, Cs i PSC) s’hagin alineat per avalar la decisió de censurar les resolucions contra la monarquia borbònica”. També han afegit que l’1-O no hagués sigut possible sense defensar la sobirania del Parlament de Catalunya.

Per la seva banda, Ciutadans demanava que el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, es posicionés públicament a favor dels lletrats de la institució. La petició tampoc ha prosperat.

Facebook
Google+
Twitter
Email