Estats Units imposarà sancions a Rússia pels atacs cibernètics

Els Estats Units presentaran aquest dijous les sancions a Rússia com a resposta al que diuen ser atacs cibernètics i altres fets hostils. Les sancions, detallades en una ordre executiva signada per Joe Biden, apunten a desenes d’entitats, funcionarismes i diplomàtics russos.

-Publicitat-

Acusen Rússia d’activitat cibernètica maliciosa i interferències en les eleccions presidencials, i segons la Casa Blanca, les sancions “imposaran costos de manera estratègica i econòmicament impactant per a Rússia”. El país nega les acusacions i diu que és il·legal emprendre qualsevol sanció contra ells.

Les mesures arriben en un moment on els dos països es troben en una situació tensa entre ells. El mes passat els Estats Units van atacar a set funcionaris russos i més d’una dotzena d’entitats governamentals per l’enverinament del crític Kremlin Alexei Navalny, tot i que Rússia nega haver-hi participat.

L’any passat, investigadors de ciberseguretat van identificar un hack al software SolarWinds, que va donar als hackers accés a 18.000 xarxes informàtiques governamentals i privades, accés a xarxes digitals de diverses agències com els departaments de tresoreria, justiciables i estat dels Estats Units.

Últimes notícies

Notícies Relacionades