Familiars dels menors desapareguts a Ceuta busquen desesperadament als seus fills

Les autoritats intenten fomentar el retrobament amb els pares dels menors que van creuar la tanca de Ceuta

Les tasques de reagrupament han recaigut en el Servei de Protecció de la Infància de la Ciutat Autònoma. De moment, 250 menors de 14 anys estan des de dimecres a la nit a l’alberg provisional de Piniers, unes dependències que es van habilitar com a centre provisional durant la pandèmia.

-Publicitat-

La gestió dels menors nouvinguts no serà fàcil, però les autoritats de Ceuta pretenen afavorir el màxim nombre de retrobaments familiars. En els últims dies, les famílies marroquines han recorregut als mitjans de comunicació de Ceuta per publicar les fotos dels seus fills, i sol·licitar informació sobre ells de forma desesperada. Davant la situació, aquest dijous, Ceuta ha habilitat una línia de telèfon perquè truquin tots els pares que busquen els seus fills.

Tots els menors que van accedir a Ceuta anaven indocumentats. Durant els últims dies, la Policia Científica de la Policia Nacional ha treballat en la seva filiació, realitzant ressenyes i identificant-los. Qualsevol devolució a les seves famílies s’hauria de garantir però els responsables de Ceuta asseguren que només es podrà fer si es compta amb la col·laboració activa del Marroc.

En qualsevol cas, alguns dels més petits que tenen por de ser retornats tractaven aquest dijous de escapar-se de les naus del Tarajal enfilant-se pels terrats d’uralita del polígon.

Últimes notícies

Notícies Relacionades