Finalitza el judici contra els terroristes del 17A de Barcelona i Cambrils

Després de 32 sessions i quatre mesos d’interrupcions, el judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost de 2017 ha quedat vist per sentència a l’Audiència Nacional de la localitat madrilenya de San Fernando de Henares. D’aquesta manera es posa punt i final a la tragèdia que malauradament, va acabar amb la vida de 16 persones i en la qual altres 140 van resultar ferides.

-Publicitat-

Els responsables de la cèl·lula terrorista dels atemptats de les Rambles i Cambrils (Tarragona), Mohamed Houli y Driss Oukabir, han mostrat penediment pels seus actes i han afirmat que en cap moment van ser coneixedors dels preparatius de l’atemptat. El primer d’ells es penedeix per haver compartit vivenda amb els altres terroristes, i el segon assegura que no va compartir la mateixa voluntat que la dels seus companys.

Tots dos acusats s’han acollit al seu dret a l’última paraula en el judici dels atemptats, pels quals la Fiscalia demana una condemna de 41 i 36 anys de presó respectivament. Mentre que Saïd Ben Iazza, col·laborador actiu de la cèl·lula, s’enfronta a una petició de condemna pel Ministeri Públic de vuit anys de presó.

Els tres acusats a l’Audiència Nacional a Madrid el passat 10 de novembre – ACN/EFE

Cap dels tres terroristes estan acusats d’assassinat, ja que la Fiscalia ha considerat que no van ser els responsables dels danys materials dels atemptats, fent al·legació que els pressumptes responsables van ser abatuts pels Mossos d’Esquadra.

Oukabir i Houli estan acusats d’integració en organització terrorista; de fabricació, tinença i dipòsit de substàncies i aparells explosius de caràcter terrorista; i d’estralls de caràcter terrorista en grau de temptativa. Per contra Iazza, que ha assegurat que va actuar per fer un favor, està acusat de col·laboració amb organització terrorista.

Últimes notícies

Notícies Relacionades