Hi ha diferències entre Vox i Podemos?

Hi ha molta gent que es pensa que hi ha moltes diferències entre els partits espanyolistes de vox i podemos. Doncs en aquest article d’opinió ho analitzarem i conclourem si s’hi assemblen o no.

Abans de començar, ja avanço que tots els punts són defensats per Vox, per tant, em limitaré a parlar de podemos.

- Publicitat -

Podemos va entrar en política com a un partit revolucionari (el famós 15M) que semblava que canviaria tot el sistema espanyol. I això és impossible, ja que s’ha de partir de la base de què “tot està ben lligat”. Van entrar com una força “republicana i d’esquerres” i ha sigut tocar la cadira i passa que t’he vist. Ni són republicans ni són d’esquerres, simplement fa el que els hi ordena l’amo. Si fossin republicans, farien quelcom per investigar la monarquia corrupta espanyola. Si fossin republicans, no aplaudirien al Borbó ni que sigui després de tocar poder. Si fossin d’esquerres no negarien a la ciència (com l’obscurantisme espanyol o la Inquisició) ni farien anar a la gent a treballar perquè els seus amos i amics de l’íbex 35 no s’enfadessin. Congelarien els lloguers, les hipoteques o els impostos a les PIMES o als autònoms. Però res d’això. Una esquerra molt exemplar…

Han suspès totes les autonomies i han recentralitzat tot el poder a Madrid
perquè Espanya n’és una i no cinquanta-i-una. Han tret l’exèrcit al carrer i als mitjans de comunicació a lluir les seves medalles mentre als hospitals hi faltaven recursos i la gent s’anava morint sola. No van tancar Madrid, cosa que ha provocat que Espanya sigui el país d’Europa amb el percentatge més alt d’infectats de COVID-19. Ens trobem davant d’un govern criminal (però progressista), i quan passi tot això hauran de tenir el que es mereixen.

- Publicitat-

Malgrat tot això, tampoc hi podia faltar la burla de les mascaretes amb el 1714, any del qual, ens van arrabassar les nostres llibertats i la nostra terra. Amb aquest fet es pot observar que els espanyols (d’esquerres o dretes) ens veuen com una simple colònia. I sempre serà així fins que no els foragitem de casa nostra.

Ens van alertar i posar el crit al cel amb què venia el “trifachito”, però, ¿hagués canviat molt la seva manera de fer política en comparació amb el “gobierno progresista”? Vull dir que, ¿el “trifachito” no seria monàrquic, estaria a favor de les empreses i dels rics, recentralitzarien el poder i suspendrien les competències de les comunitats autònomes, traurien l’exèrcit al carrer i farien burla amb la nostra derrota militar del 1714? Doncs el PSOE i podemos també. Que no us intentin vendre fum amb una suposada moral d’esquerres i republicana (però espanyola), perquè els espanyols, d’esquerres o dretes, sempre els ha unit l’anticatalanisme. I sempre serà així i sempre maldaran per destruir-nos.

- Publicitat -

Com digué en Ramon Cotarelo, Espanya és el que resta d’un imperi. Aquest imperi encara continua vigent i Catalunya és una de les seves darreres colònies. Per tant tots els partits espanyols són per constitució imperialistes i no facilitaran mai la nostra independència. Amb aquests són els que hem de crear “majories àmplies”?

Últimes notícies

Notícies Relacionades