Israel torna a bombardejar Gaza

Lluny d’acabar, el conflicte armat cada vegada suma més morts civils

Aquesta matinada avions de guerra israelians han dut a terme un ferotge bombardeig aeri a la ciutat de Gaza mentre que els militants de Hamas continuen dirigint-se a ciutats del sud d’Israel amb embassaments de coets.

-Publicitat-

Els esforços diplomàtics liderats pels Estats Units i una reunió del Consell de Seguretat de les Nacions Unides durant el cap de setmana van mostrar pocs indicis de progrés. El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, va dir que l’operació “trigarà però que faran tot el que calgui per restablir l’ordre i la tranquil·litat”.

Bombardeig a Gaza aquesta matinada. Mahmud Hams/Agence France-Presse — Getty Images

Els bombardejos de les últimes dues setmanes deixen enrere més de 200 palestins morts

El bombardeig es va produir després del dia més mortal del conflicte, que va deixar tres edificis ensorrats i va matar almenys 42 persones. L’exèrcit israelià va al·legar que van dirigir l’atac contra uns túnels subterranis i que quan els túnels es van esfondrar, els edificis també van caure.

Entre els morts, una vegada més, hi havia víctimes civils. La setmana passada, van morir prop de 200 palestins i gairebé la meitat eren dones i nens. Això ha provocat que s’omplin els carrers a quasi totes les capitals del món per condemnar aquests assassinats a sang freda.

Els conflictes regionals entre Israel i Palestina s’han combinat periòdicament amb tensions entre les comunitats de vegades polaritzades d’Europa, especialment en països com França amb grans comunitats musulmanes i jueves.

Representants dels Estats Units, Qatar, Egipte i altres països han intentat aconseguir que s’aturi la violència. En unes declaracions a França 24, el president d’Egipte, Abdel Fattah el-Sisi, va instar a “tornar a la calma” i posar fi a la “violència” i “l’assassinat”. Però, fins ara, els seus esforços no han tingut èxit.

Últimes notícies

Notícies Relacionades