Japó aprova abocar l’aigua radiactiva de Fukushima a l’oceà Pacífic

Grups ambientalistes i els països veins com la Xina o Corea del Sud s’han oposat a aquest pla

-Publicitat-

El pla aprovat pel Japó aquesta setmana preveu començar a llançar al mar aquesta aigua radiactiva de la Central Nuclear de Fukushima en dos anys. De fet, és un debat que està present fa anys i es preveu que el llançament tardi dècades en finalitzar.

Japó ha intentat calmar l’alerta afirmant que l’aigua passarà per filtracions complexes que redueixen els elements radiactius. Així i tot, també deixen clar que alguns elements no es suprimiran, tot i que són substàncies molt perilloses pels humans només en altes dosis.

Tokyo Electric Power Co (TepCO) ja està treballant per començar amb el llançament el 2022. L’informe de Reuters calcula que hi ha aproximadament 1,3 milions de tones d’aigua radiactiva, quantitat que podria omplir fins a 500 piscines olímpiques.

Associacions ambientalistes com Greenpeace s’han posicionat totalment en contra d’aquesta mesura. Els grups de pescadors de la zona afectada també s’hi han negat pel fet que la zona de pesca seria nul·la després de l’abocament d’elements radiactius.

El pla, però, té el recolzament de l’International Atomic Energy Agency, que expressa que la proposta és molt semblant al llançament de residus per part de les fàbriques d’arreu del món. “El llançament de residus a l’oceà es fa a tot arreu. No és res nou. No hi ha lloc per escàndals.”, va afirmar Rafael Mariano Grossi, Director General de la IAEA.

Últimes notícies

Notícies Relacionades