La colquicina, primer fàrmac oral del món en combatre la covid-19

L’Insititut Cardíac de Montreal (MHI) ha assegurat resultats positius de l’assaig Colcorona, nom desgnat per l’estudi. El medicament emprat ha estat la colquicina, un fàrmac que actua detenint els processos naturals que causen inflamació i atacs de gota (dolors articulars).

-Publicitat-

Els resultats amb colquicina han presentat gran eficàcia al reduir en un 21% el risc de mort i hospitalitzacions en pacients amb covid-19 respecte el placebo. Amb l’ús d’aquest fàrmac s’ha comprovat que els pacients diagnosticats amb covid-19, mitjançant una prova PCR positiva, redueix les hospitalitzacions en un 25%, la necessitat de ventilació mecànica en un 50% i les morts en un 44%.

Coronavirus: morir “con” o “por” coronavirus: las comorbilidades  comorbilidades como factor fundamental

Jean-Claude Tardif, director del centre d’Investigació de l’MHI, s’ha mostrat satisfet al poder oferir el primer medicament oral del món capaç d’arribar a tenir un impacte significatiu en la salut pública, així com prevenir complicacions de milions de pacients amb covid-19. El també professor de Medicina de la Universitat de Montreal ha afegit que “el nostre innovador programa d’investigació pot assolir avenços ràpids i de forma econòmica al reutilitzar els medicaments existents”.

Colcorona ha emprat un sistema sense contacte, aleatoritzat, doble cec i controlat amb placebo, utilitzat en un grup experimental de 4.488 pacients de Canadà, Estats Units, Europa, Amèrica del Sur i Sudàfrica per determinar si la colquicina podria reduir el risc de complicacions greus de covid-19.

Segons els investigadors, aquesta troballa ha convertit a la colquicina en el primer fàrmac oral del món en poder tractar pacients no hospitalitzats amb covid-19. El més important però, segons apunten els autors és “poder ajudar a alleujar els problemes de congestió hospitalària i reduir els costos d’atenció mèdica aquí i arreu del món.”

Últimes notícies

Notícies Relacionades