La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d’espanyols

En les últimes setmanes es va conèixer que entre el xat d’un grup de militars va sorgir el propòsit d’afusellar 26 milions de persones. No obstant això, la Fiscalia Provincial de Madrid ha declarat avui que no veuen mostres d’odi en el xat d’aquests militars i ha afegit que es tractava d’una conversa privada entre amics i que el contingut d’aquests l’empara la llibertat d’expressió i opinió.

-Publicitat-

Per aquest motiu, set grup parlamentaris van signar una petició en el Congrés perquè s’investigués a les persones d’ultradreta en actiu a l’exèrcit. Margarita Robles, ministra de Defensa, va assegurar que aquests corrents d’extrema dreta només es tractaven d’exmilitars, no de militars en actiu.

D’aquesta manera, el ministeri públic ha sentenciat el tancament d’aquest cas a instàncies del ministeri de Defensa. La Fiscalia ha entès que amb els missatges, els militars només volien transmetre el seu descontentament amb l’actual situació política i que per tant, no indueixen a fomentar en cap cas la violència, l’hostilitat o l’odi al respecte. Malgrat això, la Fiscalia ha catalogat aquestes idees d’inapropiades o desfortunades, tot i que entèn que Espanya és una societat avançada democràticament.

A més, els militars es van adreçar al rei encoratjant la seva figura i mostrant la seva disposició i lleialtat cap al monarca.

La sentència s’ha produit uns dies després d’haver-se conegut noves informacions sobre altres oficials militars que podrien pertànyer a grups feixistes. Feia aproximadament tres dies va sortir a la llum la presència de diversos oficials militars en el grup neonazi conegut amb el nom Lo Nuestro de Cartagena. La informació publicada pel digital Público, afirmava haver vist diverses publicacions d’aquests membres amb insígnies, samarretes i exhibint salutacions nazis tot mostrant els braços cap amunt.

Entre els implicats hi havia un capità d’Aire, Antonio José Meroño Jiménez, que podria haver influenciat a diversos estudiants de l’acadèmia. Un altre oficial, el sergent de Marina Alfonso López Conesa, també s’hauria dedicat a la formació de futurs joves militars.

Últimes notícies

Notícies Relacionades