La Fiscalia ha presentat una querella contra Roger Torrent i tres altres membres de la cambra per desobediència

La Fiscalia ha presentat una querella contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres altres membres de la cambra: Adriana Delgado (ERC), Josep Costa (JxCAT) i Eusebi Campdepadrós (JxCAT), per permetre la tramitació i votació de mocions en relació a l’autodeterminació del territori català i la reprovació del Rei d’Espanya, contràriament al que indicava el Tribunal Constitucional.

-Publicitat-

La Fiscalia General va decidir estudiar si Torrent va desobeir, quan la CUP va presentar una moció simbòlica que exigia la voluntat d’exercir l’autodeterminació, que va ser aprovada per una majoria independentista, i una altra des de JxCAT, CUP i ERC que repetia la reprovació de la monarquia “tants cops com vulguin els diputats i diputades”.

Segons l’Alt Tribunal, aquestes resolucions de la cambra no respectaven la sentència del 2 de desembre de l’any 2015, que inutilitzava la declaració de l’inici del procés independentista el 9 de novembre del 2015. A més els fiscals de la querella recorden que el 10 i 16 d’octubre de 2019 es va enviar personalment a Torrent i als membres de la Mesa una notificació on es reiterava “el seu deure d’impedir o paralitzar la suspensió qualsevol iniciativa parlamentària” que comportés “ignorar o eludir” la resolució del 9 de novembre de 2015.

El president ha comunicat per les xarxes socials que, al Parlament “hem garantit que s’hi pugui parlar de tot, i així ha de continuar sent”.

Últimes notícies

Notícies Relacionades